Yeton Napisano 18 Kwietnia 2012 Napisano 18 Kwietnia 2012 Marzy mi się Alfine 8. Problem w tym, że nigdy nie miałem do czynienia z podobną piastą. Czy jest tu ktoś, kto tego używa? Czy warto inwestować w taka piastę? Interesują mnie wrażenia z jazdy, bo specyfikację znam.
mam16v Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja JA JA mam cały poprzedni sezon przejaździłem na hybrydzie kross'a (kompletna grupa alfine) najwiecej zadowolenia daje szybkość przełaczania,i charakterystyczne dla tych piast zmiane na postoju w tym sezonie jeżdzę już tylko crosem 27b alfine daje odczuwalne wieksze opory ruchu( w mieście nieistotne) w turystyce brakuje przełożeń(jest to pisata do kręcenia sie po "mieście") choć to tez zalezy od stosunku przedniej do tylnej zebatki pista ma ze 2000km i denerwuje twarda praca na reduktorze(4 wolne przełozenia)wrażenie jakby się łozysko kończyło-ale rozbierałem i oznak zuzycia nie widać i ciągle nie wiem czy się pozbywać hybrydy na tarczach LX-bo rowery się w sumie uzupełniaja
Yeton Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Napisano 19 Kwietnia 2012 opory mnie trochę zniechęcają, nie spodziewałem się takich niespodzianek. przełożenia to nie problem, śmigam na singlu docelowo chciałbym złożyć coś a'la kona unit z alfine. Co sądzisz o takim połączeniu? Rower do szybkiego przejazdu przez miasto i w lekki teren? Czy Ty używasz alfine z napinaczem czy bez?
mam16v Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 z początku jest niesamowite wrażenie w jeżdzie"nowym" ja i po lesie jeżdziłen na 28'/35mm to nie problem,ale po części zniechęciły mnie hamulce-słabo hamują na żywicznych klockach ale to naprawde pista do miasta(troche poezji ) jadąc czyje się jak z automatyczną skrzynią biegów(tylko za hydraulike robi palec) http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=3461.15
Yeton Napisano 20 Kwietnia 2012 Autor Napisano 20 Kwietnia 2012 ale to naprawde pista do miasta Wiem, ale nie stać mnie na Rohloffa, stąd moje kombinacje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.