WSZ Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 Witam. Kupiłem sobie na nowy sezon 2012 rower. Jednak okazuje się, że pozycja, która przyjmuję podczas jazdy jest niewygodna. Czy ja w takim mocowaniu mojej kierownicy mogę ją podnieść ? Czy niestety jest to niemożliwe bez kupowania kolejnych części ? Odkręciłem góry imbus ale za nic nie mogę wyciągnąć kierownicy do góry aby ją podnieść. luzowałem tez boczne imbusy, ale one trzymają tylko kierownice przy sztycy.
Mod Team michuuu Napisano 13 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 13 Kwietnia 2012 Możesz kupić mostek z większym kątem lub mostek regulowany. Jeżeli chcesz drastycznie podnieść to wymiana amortyzatora z dłuższą rurą sterową.
WSZ Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Napisano 13 Kwietnia 2012 Czyli bez kupowania części nie mogę w tym modelu kierownika go w ogóle podnieść ?
maciej1988 Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 Niestety ale nie ma takiej możliwości. Mostek jest przymocowany do rury sterowej i jeśli u Ciebie jest idealnie tak samo jak na zdjęciu to nie ma możliwości podniesienia mostka. Najlepszym wyjściem może być kupno mostka regulowanego - będziesz miał największą możliwość regulacji. Najlepiej podjedź do jakiegoś sklepu rowerowego to Ci doradzą. A z drugiej strony - co rozumiesz pod pojęciem niewygodnej pozycji podczas jazdy? Może masz za wysoko siodełko ustawione? Ile masz wzrostu i jaki rozmiar ramy?
redbull1 Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 a jak byś dał podkładki pod mostek ze 2 zawsze cos wyżej będzie , koszt ok 3 zł
paweloko Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 a jak byś dał podkładki pod mostek ze 2 zawsze cos wyżej będzie , koszt ok 3 zł Jak możliwe jest dać podkładki kiedy jest już przycięta rura sterowa. Zastanów się najpierw. Byś musiał najpierw przedłużyć rurę. Wydaje mi się że w tym rowerze można by zmienić kierownice na giętą, i ewentualnie mostek na odrobinę krótszy. Mi to pomogło
redbull1 Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 tak się składa że mam identyczny mostek i też miałem przyciętą na styk dałęm 2 podkładki 5 mm skręciłem i nie ma prawa się przestawić mostek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.