Skocz do zawartości

[Kierownica] Regulacja kierownicy

WSZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kupiłem sobie na nowy sezon 2012 rower.

Jednak okazuje się, że pozycja, która przyjmuję podczas jazdy jest niewygodna.

Czy ja w takim mocowaniu mojej kierownicy mogę ją podnieść ?

i-kross-sfx-300.jpg

Czy niestety jest to niemożliwe bez kupowania kolejnych części ?

Odkręciłem góry imbus ale za nic nie mogę wyciągnąć kierownicy do góry aby ją podnieść. luzowałem tez boczne imbusy, ale one trzymają tylko kierownice przy sztycy.

• Mod Team
Napisano

Możesz kupić mostek z większym kątem lub mostek regulowany.

Jeżeli chcesz drastycznie podnieść to wymiana amortyzatora z dłuższą rurą sterową.

Napisano

Niestety ale nie ma takiej możliwości. Mostek jest przymocowany do rury sterowej i jeśli u Ciebie jest idealnie tak samo jak na zdjęciu to nie ma możliwości podniesienia mostka. Najlepszym wyjściem może być kupno mostka regulowanego - będziesz miał największą możliwość regulacji. Najlepiej podjedź do jakiegoś sklepu rowerowego to Ci doradzą.

A z drugiej strony - co rozumiesz pod pojęciem niewygodnej pozycji podczas jazdy? Może masz za wysoko siodełko ustawione? Ile masz wzrostu i jaki rozmiar ramy?

Napisano
a jak byś dał podkładki pod mostek ze 2 zawsze cos wyżej będzie , koszt ok 3 zł

Jak możliwe jest dać podkładki kiedy jest już przycięta rura sterowa. Zastanów się najpierw. Byś musiał najpierw przedłużyć rurę. Wydaje mi się że w tym rowerze można by zmienić kierownice na giętą, i ewentualnie mostek na odrobinę krótszy. Mi to pomogło

Napisano

tak się składa że mam identyczny mostek i też miałem przyciętą na styk dałęm 2 podkładki 5 mm skręciłem i nie ma prawa się przestawić mostek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...