Skocz do zawartości

[korba] Alivio FC M410

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Musisz kupić łańcuch na taką samą liczbę rzędów . Łańcuch na 9 rzędów będzie pasował na 8 ale nie na odwrót, lecz najlepiej dobrać łańcuch tyle rzędowy ile zębatek z tyłu wtedy napęd będzie najlepiej pracował . Skoro miałeś wolnobieg to najprawdopodobniej miałeś 7 zębatek z tyłu teraz po przejściu na kasetę masz 8,9 lub 10, więc łańcuch miałeś na 7 który to nie jest kompatybilny z 8,9 lub 10 . Co do korby . Ta korba jest dość dobra (odkręcane zębatki wydłużają żywotność całej korby) i powinieneś być zadowolony .

Napisano

Kaseta ma 7 zębatek. Wolnobieg miałem na 6. A suport jaki do niego? Tzn pytam o długość osi, bo producent zaleca 113mm, tylko czytałem tutaj na forum nie zawsze kierować się tym co sugeruje producent.

Napisano

Ja tam zawsze kieruje się tym co sugeruje producent, bo niby czym sie kierować? Minimalne odchyły od tego wymiaru jeszcze przejdą, najwyżej linia łańcucha będzie lekko zachwiana. Jak sugerują 113 to taki bierz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...