anza123 Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Hey.Czy amor ROCK SHOX Recon Gold TK Solo Air ,będzie miękko pod demną chodził? moja waga 60 kg.Chodzi o płynność podczas jazdy po dziurach.On jest sprężynowy ?? powietrzny ?? ten rower mam zamiar kupić.Opyla się czy nie ? http://rowery.shop.pl/view/837/
matpog Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Jest to amortyzator ze sprężyną powietrzną, więc będziesz mógł dostosować jego pracę do Twojej wagi. W sumie całkiem dobry widelec Co do roweru to zerknij na ten: http://www.salon-rowerowy.pl/rower-kellys-glock-2012-transport-gratis-edycja-limitowana-p-1429.html
stream Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Recon Gold TK to amortyzator ze sprężyną powietrzną (Solo Air - jedna komora) i systemem tłumienia TurnKey. Dodatkowo na kierownicy masz manetke PopLoc do zdalnej blokady amortyzatora. Ten amortyzator ma też bardzo przyjemną wagę bo 1776 g z rurą sterową o długości 265mm, 1 i 1/8 cala. Po zakupie, pompujesz komore powietrzną pod swoją wagę. Załączam Ci poniżej tabelkę . Fork - no to wiadomo, amortyzator Spring - sprężyna, u Ciebie byłoby to Solo Air Wheel size - wielkośc koła, ww. Magnus ma koła 26" Model - po prostu model, u Ciebie byłoby to TK Dalej masz wagi i ciebie interesują jedostki w kg. I to by było chyba tyle. Pozdrawiam!
matpog Napisano 9 Kwietnia 2012 Napisano 9 Kwietnia 2012 Mimo wszystko lepiej pompować pod SAG, niż pod ciśnienia producenta (należy tylko uważać, żeby nie przekraczać maksymalnego). SAG czyli ugięcie amortyzatora z Tobą w siodełku. Pompujesz mu takie ciśnienie, aby pod Twoim ciężarem (w normalnej pozycji do jazdy) amortyzator ugiął się o wartość 10-25% skoku (10 - bardziej sportowa charakterystyka, 25, miękko i komfortowo). Do rekreacyjnej jazdy zaleca się SAG około 20% (w przypadku Recona o skoku 100mm, goleń musi schować się na długości 20mm).
bobo100 Napisano 16 Kwietnia 2012 Napisano 16 Kwietnia 2012 Przepraszam za głupie pytanie. Zgodnie z tą tabelką, którą podał kolega stream skąd mam wiedzieć jaki mam skok w moim amortyzatorze? Chodzi mi o to czy jest to 100 czy 120 mm. Jak mogę to sprawdzić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.