Tasek Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Witam czy taka kombinacja ma prawo bytu? pytam ponieważ zmieniłem u siebie cały napęd na 9 a stare klamkomanetki na 8 wsadziłem żonie która ma wolnobieg 6. problem w tym że nie moge wyregulować tylnej przerzutki żonie. zastanawiam się czy bawić się dalej czy takie zestawienie nie bedzie chodziło
mklos1 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Nie ma szans. Miałem manetkę 7-rzędową, na 6-rzędowym wolnobiegu. Jeden bieg był pusty i były problemy z regulacją, ale jakoś dało się jeździć.
Tasek Napisano 29 Marca 2012 Autor Napisano 29 Marca 2012 szkoda, czyli zostaje mi przezbroić jej koło na moją starą piaste i założyć kasete 8. pytanie kolejne. Zona kupiła rower w markecie i ma przerzutkę tylną SunRun pociągnie to 8 rzędów?
nemo2009 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 zastanawiam się czy bawić się dalej czy takie zestawienie nie bedzie chodziło A może byś kupił żonie wolnobieg 8 rzędowy.Sunrace takie robi.
vitesse Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 przerzutka pewnie pociagnie 8 biegow, ale manetka 8 dziala z wolnobiegiem 6! tylko 2 biegi beda puste
mklos1 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 W moim przypadku dało się wyregulować tak, by można było tego używać, ale przerzutka często się rozregulowywała. A im bardziej napęd był zużyty, tym większe były problemy z regulacją. Jeździć się dało, ale dyskomfort użytkowania był.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.