Skocz do zawartości

[Hamulce hydrauliczne] Magura MT2

Endriu888

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem zainteresowany kupnem, roweru z takimi hamulcami i mam pytanie jakie one są, czy łatwo o dostępność klocków i czy to dobre hamulce?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Hamulce są niezłe- od topowych MT8 różnią się głównie materiałami i budową zacisku. Seria MT to hamulce z niezłą siłą i bardzo dobrą modulacją ' wygodą regualcji dorównują hamulcom Shimano. Dostępność klocków raczej kiepska- na chwilę obecną chyba nikt w Polsce ich nie ma.

Napisano

Dlaczego zakładasz najgorsze? Poza tym kolega kupi gotowy rower i raczej nie będzie w nim grzebać. Nim zdąży cokolwiek w nim robić klocki już będą na rynku. Mi przez sześć lat nie udało się zalać klocków.

• Mod Team
Napisano
Dlaczego zakładasz najgorsze?

Z przyzwyczajenia...

Faktem jest,ze jeśli składacz roweru poprawnie je odpowietrzył to użytkownik raczej nie będzie do nich zaglądał.

Napisano

Niby nie jeszcze nie mam pewności czy ten model kupie roweru akurat z nimi ale się orientuje. Poczytałem,że komplet tych hampli kosztuje koło 1000zł ale mało popularne są

Napisano

No to wiadomo. Zresztą martwienie się o klocki do nowego roweru jest trochę przesadą. Tym bardziej że można je kupić, może nie w każdym sklepie ale można. A co do marty, kolega pytał to odpowiedziałem. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...