FlyBane Napisano 7 Marca 2012 Napisano 7 Marca 2012 Witam Wszystkich , jestem nowy na tym Forum ,mieszkam w Jeleniej Górze . I Miał bym na początek pytanie do was , posiadam rower Kross A6 , pękła mi uszczelka w torze 318 uciekało dość szybko powietrze , zabrałem się do własno ręcznej naprawy , dostałęm oringi wymieniłem , ale przy okazji dowiedziałem się ze można zwiększyć skok do 130mm , bez wahania powstał pomysł rozbieram krossa wsadzam amorek do starej ramy i jako ze jestem z Jeleniej to mam dużo terenów by polatać po lasach czy poskakać gdzie nie gdzie katowałem amorka aż do teraz , powietrze nie ucieka , ale jako ze zaczyna się pogoda i sezon na rowerek , mam w planach zaliczyć śnieżkę na rowerze i wyprawę nad morze to chciał bym znowu złożyć Krossa , i pytanie do was , czy przeżyje rama Kross'a z amorem 130mm ? w sumie jak mierzyłem to Golenie ma 142mm może coś źle poskładałem ale działał przez całą zimę , no i czy tak strasznie zmieni to geometrie ramy ze nie będzie do jeżdzenia? oleju mi trochę zostało ale nie chciał bym znowu się bazgrać w tym wszystkim . Z góry dziękuje za odp .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.