Skocz do zawartości

[siodło] pomoc w wyborze siodła do 80zł

matkell

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam w siodła w cenie do 80zł do startów w nadchodzącym sezonie, obecnie mam na oku siodło Kellys Cognithor i Selle Italia Shiver. Ponadto, jak ma się sprawa utrzymania w czystości białego siodła?

Pozdrawiam

Napisano

Ja na swoim siodle mam jedynie biały pasek. I ciesze się że to tylko jeden pasek a nie całe siodło :) Tyle w kwestii bieli na siodle :D

W tym roku (jak co roku zresztą) zmieniam swoje siodło na Selle Royal Dardo albo Sportourer X Race Gel Flow. Sportowe, ale uznawane za komfortowe :) Siodełka z racji, że do puki nie posiedzimy nie dowiemy się czy wygodne nie polecam żadnego ;)

Napisano

widziałem swego czasu siodło velo 180gram za 100zł nie wyglądało na zbyt komfortowe jednak do startów w zawodach powinno być okej

Napisano

Dziękuje bardzo za podpowiedzi, siodła podane przez Milirona wydały mi się troszeczkę masywne, może to tylko złudzenie optyczne ale jakoś mi nie leżą, więc do listy dopisuję opinie alexracinga, ale mam jeszcze pytanie, czy ktoś miał styczność z siodłami san marco ponza?

Napisano

Zdecydowanie jest to złudzenie optyczne :) Zaproponowane siodełka mieszczą się w wadze do 350 gram, tak samo jak wspomniany u góry Kellys'a czy Selle Italia Shiver.

San Marco Ponza mam właśnie ze wspomnianym białym paskiem. ALE WIELKIE ALE. Posiadam wersje NIE OEM !! To siodło kosztuje sporo http://velo.pl/produ...13&pk=%&id=2148 a jego realna waga to 220 gram. Natomiast wygoda względzie akceptowalna, tzn jak na race bike może być ;) . Wersje OEM, które można spotkać na allegro za około 100 zł maja inne pręty (stalowe) i inną, grubszą piankę. Są trochę wygodniejsze ale ważą około 300 gram :)

Napisano

czyli ta tańsza wersja ponzy jest cięższa o +/- 100g ale jest wygodniejsza, dziękuje Ci bardzo, to wiele wyjaśnia w sprawie tej ponzy:)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ja zastanawiam się włąsnie na wspomnianym Sportourer X Race Gel Flow i niepokoi mnie waga, bo wszystkie sklepy podają granicę 320g, natomiast producent deklaruje 370-380g. Ważył ktoś to krzesło ?

Napisano

Ja ma tego x race, niestety nie mam za bardzo jak zważyć, kupiłem na miejsce standardowego siodełka authora. Nie był to za bardzo udany zakup, Może ze względu na moją wagę 83 kg, jak będe zmianiał poszukam czegoś szerszego chyba.

Napisano

Właśnie, ja tez w temacie: mam obecnie Selle Royal Mach i za twardo mi nawet w pieluchach...

Z tych które podpowiadacie podoba mi się Q-bik właśnie. Będzie to dobra zamiana pod względem wygody siedzenia ? Walory sportowe idą teraz trochę na bok.

Napisano
Napisano 22 kwiecień 2012 - 00:54 Ja zastanawiam się włąsnie na wspomnianym Sportourer X Race Gel Flow i niepokoi mnie waga, bo wszystkie sklepy podają granicę 320g, natomiast producent deklaruje 370-380g. Ważył ktoś to krzesło ?

Zaryzykowałem i kupiłem właśnie to siodło. Waga mojego modelu to 344g, czyli coś pośredniego. Siodło wygląda na bardzo wygodne, markowane jako Selle Italia, logo Sportourer, produkcja włoska, wykończenie dobre. Relacja ceny do jakości bardzo pozytywna. Zobaczymy jak będzie sprawować się w praniu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...