komtur88 Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Witam, Pomijając kwestie przymiarki (będę kupował w sieci potem ewentualny zwrot) który kask możecie polecić. Mi osobiście wszystkie się podobają. Cenowo też podobnie. Pomóżcie bo sam to chyba nie podejmę decyzji
kris2011 Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Witam, Z mojego doświadczenia moge polecić kask MET'a. W prawdzie nie jeżdziłem w kasku Stradivarius tylko najpierw w Forte teraz w Estro o obydwa kaski tej firmy są godne polecenia. sądzę, że Stradivarius również bedzie dobrym wyborem. właśnie wszedłem na strone dystrybutora i widziałem, że nowe kolorystyka tych kasków jest super tak jak pisałem z mojej strony mogę polecic kaski MET. Pozdrawiam
ukaniex Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Użytkownik pomirot miał whispera, a teraz rudego więc możesz podpytac. Wysłane z mojego HTC Magic za pomocą Tapatalk
Gość Napisano 6 Lutego 2012 Napisano 6 Lutego 2012 Również mam Met Falco polecam, kask bardzo fajnie wykonany, dobrze leży na głowie, dobra wentylacja, porządne malowanie trudno się rysuje. Jednak ja bym odradzał zakup przez internet bez wcześniejszej przymiarki, z kaskiem jak z butami nie przymierzysz nie wiesz czy dobre. Chociaż warto mieć rozeznanie jakiej firmy kaski Ci leżą. Ja np. jak kupowałem mierzyłem bella, meta, gianta kaski i w sumie tylko met mi przypasował swoim kształtem. Szkoda kasy na wysyłanie i robienie zwrotów.
komtur88 Napisano 6 Lutego 2012 Autor Napisano 6 Lutego 2012 Zgadza się lepiej przymierzyć ale u mnie jest tylko dostępny Met. Inne tylko w necie. Stradivarius leży ok jednak chcę jeszcze poznać opinie o pozostałych.
jareklodz Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 Na moją łepetynę whisper pasuje fantastycznie wygoda w stosunku do wcześniejszego cratoniego większa ponieważ nawet niezapięty nieźle trzyma się głowy, a mogę również zaświadczyć (niestety, a może stety) o wytrzymałości na upadki. Kask wytrzymał i ja również. Rudego tylko przymierzałem więc się nie mam prawa wypowiadać.
szewczykluk Napisano 10 Lutego 2012 Napisano 10 Lutego 2012 a nie mozesz gdzies podjechac?ja rowniez przymierzalem kilkanascie kaskow i tylko uvex mnie nie uwieral i byl ok, wyglad do dupy ale wygoda na 100%, bez przymiarki ciezko;(
grzegorz1974paszek Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Tu masz podróbę Stradiviarusa http://www.ebay.com/sch/lan28033/m.html?_nkw=element&_sacat=0&_odkw=&_osacat=0&_trksid=p3911.c0.m270.l1313
kris2011 Napisano 11 Lutego 2012 Napisano 11 Lutego 2012 Witam, Ja jakoś nie widzę podobieństwa do Stradivariusa. Równie dobrze możesz przyrównać ten kask do prawie każdego innego kasku szosowego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.