Skocz do zawartości

[rower]- który wybrać

krolhobbitow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Jak widac jestem nowym użytkownikiem na forum. Pojawiłem się tutaj, ponieważ potrzebuję pomocy w wyborze roweru. Jak dotąd śmigałem zwykłym góralem no name starym wysłużonym itd. Kiedyś służył mi do jazdy po okolicy tam gdzie mieszkałem i nadawał się dotego idealnie. Niestety trochę się pozmieniało. Rower służy mi teraz do doajzdu do pracy, czyli kilkanaście kilometrów dziennie, czasami jakiś weekendowy wypad na wsi u rodziców na małą wycieczkę po okolicy. Czyli głównie asfalt, chodniki, ścieżki rowerowe, drogi polne i leśne ale twarde. Poczytałem trochę, poszukałem, popytałem itd. i wybrałem 5 rowerów które po 1 polecono mi i na forach i przez znajomych, bo każdy chwali to co ma, po 2 z wielu wybrałem tą 5 bo mi się podobają, no i po 3 cena jest w miarę do przyjęcia. Proszę o analizę ludzi, którzy się na tym znają, bo ja nie bardzo, którego wart byłoby kupić ze względu na odpowiedni stosunek jakości do ceny. Jak wspominałem rowerem jeżdze do pracy i czasem rekreacyjnie wycieczka, dodam że czasami w foteliku jeżdzi ze mną córka. Wzrost mam ok 175 cm, waga to 80-85 kilo ale raczej tego nie przekraczam. W sklepach polecali mi ramy 18-19 cali. Poniżej podaję modele które rozpatruję.

Unibike Expedition GTS

Romet WAGANT 2.0 kolekcja 2011

MERIDA FREEWAY 9200

MERIDA FREEWAY 9300

Kross Trans Continental

Będę bardzo wdzięczny za wszystkie za i przeciw.

Pozdrawiam

Napisano

Doświadczenia moje są takie.

Mam Trans Alp'a w ramie 21". Mam 180cm i czuję że rower jest nieco dla mnie za duży, aczkolwiek jeździ się na nim wygodnie, więc nie chciałbym mniejszej ramy.

Rower daje radę po ubitym lesie. Jak pojawia się trochę piasku też przejedzie, ale nie można liczyć na cuda.

Na chwilę obecną warto szukać modeli z lat poprzednich, bo są w dobrej cenie:

KROSS TRANS ALP ELEGANCKI TREKKING NA DEORE WAWA ! (2061868386) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z zaproponowanych przez Ciebie najlepiej wypada Unibike lub Romet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...