Skocz do zawartości

[ramy/widelce] Czy rama na widelec na mostek wpustowy pasuje do widelca na mostek ahead?

Potargany

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem o co dokładnie pytasz. Jeśli masz ramę na 1 calową rurę sterową to możesz założyć widelec gwintowany na mostek wpuszczany lub widelec bez gwintu na mostek do sterów a-head. Oczywiście stery są inne do każdego z nich (klasyczne lub typu a-head). Pamiętaj, że istnieją dwie średnice widelców a-head:1 i 1+1/8 cala.

Napisano

Chodzi mi o to czy ramy są dzielone na takie, do których można włożyć widelec tylko na klasyczne stery czy też każda rama jest uniwersalna. Chciałbym zmienić stery na a-head z klasycznych i co za tym idzie wymienić widelec. Byłem w sklepie i sprzedawca coś tam sobie zmierzył suwmiarką i wyszło mu, że do ramy na stery klasyczne nie wejdzie ster a-head.

Napisano

Chodzi mi o to czy ramy są dzielone na takie, do których można włożyć widelec tylko na klasyczne stery czy też każda rama jest uniwersalna. Chciałbym zmienić stery na a-head z klasycznych i co za tym idzie wymienić widelec. Byłem w sklepie i sprzedawca coś tam sobie zmierzył suwmiarką i wyszło mu, że do ramy na stery klasyczne nie wejdzie ster a-head.

Każda rama jest uniwersalna, tylko stery musisz wymienić.

to ten rower?

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2011-07/ffb563b5.jpg

Napisano

Link nie działa. Rozumiem zatem, że wystarczy że sprawdzę sobie czy mam rurę sterową 1 czy 1.125 cala i mogę kupić nowy widelec? Pewnie jakieś stery też będą potrzebne:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...