mateusz7991zajt Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Witam. Mam do was pytanie, mianowicie zauwżyłem na moim amorku lekkie smugi (prawie nie widoczne) o barwie przeźroczystej. I teraz pytanie do was czy to jest związane z wadą amora czy może jest to Brunox którym go smaruje? Dodam że smugi te zbierają sie na prawiej goleni bardziej niż na lewej. Amortyzator jest prawie nowy, używany 3 miesiące. Proszę o pomoc
Czajnik Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 witam u mnie tez tak było w reconie na początku, jest to olej z gąbek smarujących pod uszczelkami kurzowymi z czasem będzie go coraz mniej. Po wykonanym serwisie i nasączeniu gąbek znów będzie więcej. A na początku gdy amor jest nowy radził bym oszczędnie z brunoxem ponieważ wypłukuje ten olej z gąbek smarujących. A ten olej smaruje lepiej niż brunox Ja swojego amora mam ponad pół roku i ani razu nie użyłem brunoxa cały czas lagi smaruje ten olej, zbieram tylko brud czystą szmatka
mateusz7991zajt Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Napisano 5 Stycznia 2012 A co ile powinno sie robić taki przegląd ? Dodam że amortyzator pracuje w dosyć trudnych warunkach.
kubek20 Napisano 5 Stycznia 2012 Napisano 5 Stycznia 2012 Najlepiej zajrzeć do dolnych goleni co 1-2 miesiące, a olej w tłumiku wymienić co pół roku
mateusz7991zajt Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Napisano 15 Stycznia 2012 Dzięki, temat do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.