doms Napisano 10 Grudnia 2011 Napisano 10 Grudnia 2011 Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem? Blokada na goleni nie działa. Przy kręceniu amortyzator nie zmienia swojej charakterystyki (cały czas jest miękki). Awaria nastąpiła w trakcie jazdy na zablokowanym widelcu i przejeździe przez próg zwalniający. W sumie przeważnie jeżdżę na amorku całkowicie odblokowanym i nie jest to duży problem, ale powinno wszystko działać jak należy. Orientuje się ktoś ile może kosztować naprawa oraz co tam mogło się popsuć (uszczelka?)
enduroriderPL Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Wygląda na to, że rozwaliłeś blokadę bo zrobiłeś to czego zabrania producent czyliwalnąłeś w przeszkodę na zablokowanym widelcu. Jedyne co Ci pozostaje to wymiana "sztuka za sztukę" bądź pogodzenie się z myślą o tym, że masz widelec bez blokady. Napisz do Velo może oni mają takie części.
Loki997 Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Jak sie nie mylę to tam jest blokada na zasadzie zachodzenia się ząbków widocznie się połamały, velo jest dystrybutorem RST to pewnie będą mieli części ,dzwoń i się z nimi dogadaj albo ci przyślą za kasę uszkodzoną część lub ty wyślesz im widelec i ci to naprawią.
enduroriderPL Napisano 11 Grudnia 2011 Napisano 11 Grudnia 2011 Jak sie nie mylę to tam jest blokada na zasadzie zachodzenia się ząbków widocznie się połamały, Co proszę? Hydrauliczna blokada i nachodzące ząbki? Rozwiń swoją myśl proszę bo na chwilę obecną brzmi to jak jakaś bzdura.
doms Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Napisano 12 Grudnia 2011 Wygląda na to, że rozwaliłeś blokadę bo zrobiłeś to czego zabrania producent czyliwalnąłeś w przeszkodę na zablokowanym widelcu. Jedyne co Ci pozostaje to wymiana "sztuka za sztukę" bądź pogodzenie się z myślą o tym, że masz widelec bez blokady. Napisz do Velo może oni mają takie części. Czy kolega wie co dokładnie uległo uszkodzeniu? Nawet jak to naprawię to na co mi blokada której mogę używać tylko na gładkim asfalcie? W Polsce jest pełno dziur i nie wszystkie da się ominąć. Ja rozwaliłem blokadę akurat na progu ale równie dobrze mogła być to dziura. Czy wszyscy producenci amorków robią blokady które tak łatwo ulegają uszkodzeniu?
enduroriderPL Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Nawet jak to naprawię to na co mi blokada której mogę używać tylko na gładkim asfalcie? Bez urazy, ale teraz chrzanisz po prostu. Było przeczytać instrukcję a nie szukasz dziury w całym. Czy wszyscy producenci amorków robią blokady które tak łatwo ulegają uszkodzeniu? W takim systemie tak. Równie dobrze to mógłbyś SR Suntour. Widelce, które NIE MAJĄ możliwości odblokowania w czasie gwałtownego uderzenia mogą być zablokowane wyłącznie w czasie jazdy po gładkim. Wiem ponieważ sam miałem taki widelec RST Omega SL | Endurorider.pl i pomimo jazdy w Beskidach FOTO widelca nie rozwaliłem, a zapewniam Cię że blokady używałem nie raz. Wymiana to konieczność kupna całego tłumika czyli kompletnego elementu. Wątpię aby coś się zmieniło ostatnimi czasy więc nie licz na to, że rozbierzesz i złożysz tłumik. Najlepiej napisz do Velo i będziesz wiedział po prostu
doms Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Napisano 12 Grudnia 2011 Bez urazy, ale teraz chrzanisz po prostu. Było przeczytać instrukcję a nie szukasz dziury w całym. Hmm. Mam przed oczami tą instrukcję i nie ma tam informacji o której piszesz. Więc zanim coś komuś radzisz upewnij się czy nie gadasz głupot. Pozdrawiam
skjaatel Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Jakby co to tłumik w Firscie jest taki sam jak w R7. Cena nowego w Velo to 69zł.
enduroriderPL Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 doms czy dobrze rozumiem, że w całej instrukcji nie ma ani słowem napisane o tym, że nie wolno jeździć z zablokowanym widelcem po nawierzchni innej niż gładka i pozbawiona nierówności czyli de facto asfalcie? Naprawdę nie chce mi się wierzyć, że takie ostrzeżenie nie zostało umieszczone przez producenta w manualu. W każdym widelcu z blokadą skoku są takie obostrzenia. Jeżeli rzeczywiście nic nie ma a widelec jest na gwarancji to masz bardzo solidne podstawy w swoim roszczeniu reklamacyjnym.
Mod Team durnykot Napisano 12 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 12 Grudnia 2011 W każdym widelcu z blokadą skoku są takie obostrzenia. Nie w każdym. Amorki z zaworem BlowOff ,Floodgate czy FIT nie mają takich obostrzeń. Jakby co to tłumik w Firscie jest taki sam jak w R7. Cena nowego w Velo to 69zł Ta wiadomość jest poparta praktyką czy teorią?
enduroriderPL Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Nie w każdym. Amorki z zaworem BlowOff ,Floodgate czy FIT nie mają takich obostrzeń. Nawet widelce z możliwością przełamania blokady mają obostrzenia w zakresie jej używania w określony sposób - przykład pierwszy z brzegu manual fabryczny do RS z Motion Control.
Mod Team durnykot Napisano 12 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 12 Grudnia 2011 I co w tym manualu stoi? Bom nie znalazł, a chciałbym się dowiedzieć co nieco w tej kwestii.
jasskulainen Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 to nie jest tak do konca znam przypadki uszkodzenia amorka rs pomimo flood gate ; )
Czajnik Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 jak wpadniesz z dużą prędkością w krater a nie dziurę to i floodgate nie pomoże
enduroriderPL Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 durnykot w manualu stoi, że funkcja blokady widelca nie jest po to żeby jej używać non stop podobnie jak nie jest po to aby ją włączać w czasie zjazdów - tak wiem, że zaraz napiszesz, że to jest oczywiste ale to są właśnie te obostrzenia. Jak na złość nie mogę teraz podać Ci dokładnego źródła tej informacji bo na stronie RS nie ma tych materiałów które były publikowane we wcześniejszych latach a właśnie tam było to napisane. MC jest obecny od 2005 roku i postaram się w mojej dokumentacji odszukać konkretny dokument w którym było to napisane. Odbijając piłeczkę czy mógłbyś mi podać przykład widelca, który w oficjalnej dokumentacji przy funkcji blokady nie ma żadnych uwag dotyczących tego jak NIE powinno się jej używać. Moim zdaniem każdy jeden system tego typu posiada wytyczne, które wykluczają jego stosowanie bez żadnych ograniczeń. Jeżeli w w/w instrukcji do RST autentycznie nic nie było napisane na ten temat to jest to ewenement po prostu. Czajnik no właśnie o to chodzi. Blokada skoku to super sprawa, ale ona została stworzona po to żeby ograniczyć ruch zawieszenia w czasie szybkiej jazdy po płaskiej powierzchni i bez względu na system blokady trzeba mieć to na uwadze. Mówię o blokadach uruchamianych przez rowerzystę a nie systemach automatycznych, które sam puszczają.
skjaatel Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Użytkownik skjaatel dnia 12 grudzień 2011 - 12:00 napisał Jakby co to tłumik w Firscie jest taki sam jak w R7. Cena nowego w Velo to 69zł Ta wiadomość jest poparta praktyką czy teorią? Praktyką, na serwis przyszedł jako zamiennik tłumik z R7. Oficjalna cena 65 lub 69 zł. Oczywiście ten z najprostszej wersji sprzed paru lat (nie podam dokładnie modelu)
kosa23 Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Nawet widelce z możliwością przełamania blokady mają obostrzenia w zakresie jej używania w określony sposób - przykład pierwszy z brzegu manual fabryczny do RS z Motion Control. Odbijając piłeczkę czy mógłbyś mi podać przykład widelca, który w oficjalnej dokumentacji przy funkcji blokady nie ma żadnych uwag dotyczących tego jak NIE powinno się jej używać. Wiesz, skoro już coś stwierdzasz, to sam powinieneś móc to jakoś potwierdzić. Swoją drogą, sam znam dwa przypadki kiedy Floodgate w Rebach nie wytrzymał zjazdów z blokadą (nieświadomych zresztą), a widelce wylądowały w serwisie Tylko nie przypominam sobie niczego w manualach RS o tym, no może z wyjątkiem tego o "użytkowaniu widelca zgodnie z zastosowaniem".
enduroriderPL Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Jakkolwiek nie jestem w stanie w tej chwili podlinkować dokumentu, w którym były takie zapisy to nie wycofuje się z tego co napisałem wcześniej a skoro Durnykot twierdzi, że obostrzeń nie ma to poprosiłem o podanie przykładów. "Używanie niezgodnie z przeznaczeniem" to ulubiony termin producentów wszelkiej maści i mieści się w bardzo dużo różnych rzeczy, które są przydatne w chwili rozpatrywania reklamacji. Na zdrowy rozsądek: czy blokada skoku widelca jest po to żeby jej używać w czasie zjazdów czy w czasie jazdy terenowej gdzie widelec jest po to żeby się uginał? Dla mnie to jest jasna sprawa i mając to na uwadze rozważnie stosowałem blokadę wobec czego do dnia dzisiejszego nie mam z nią (ani z poprzednią) żadnych problemów.
kosa23 Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Dla mnie też to jest jak najbardziej jasna sprawa ^^ I żeby było śmieszniej, była również jasna dla obu posiadaczy Reb z mojego przykładu Tym niemniej żadnej wzmianki z manuala RS o np "niezjeżdżaniu z górki na blokadzie" nie przypominam sobie, choć wydawałaby się całkiem na miejscu. W każdym razie, przynajmniej w przypadku RS Reba, to nie popłaca
enduroriderPL Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Pierwsze materiały dotyczące MC były z 2004 roku publikowane w 2005 i tam były takie informacje. Teraz kiedy o tym myślę to najbardziej skłaniam się ku temu, że kiedy pike/reba były nowością i ludzie nie byli tak nawykli do blokad to producenci tłumaczyli wszystko od podstaw a teraz kiedy jest to codzienność to "każdy wie, że nie powinno się...." i tak dalej. Jeżeli nie dogrzebie się do tego dokumentu to oficjalnie przeproszę za odesłanie do manuala, którego nie jestem w stanie zalinkować ale zdania nie zmienię Wracając do meritum czyli blokady w RST, która nie ugina się to ja od zawsze wiedziałem, że trzeba na nią uważać i po prostu nie wolno walić zablokowanym widelcem w przeszkody. Jeździłem na Omedze kilka lat i sprzedałem dalej (czego dzisiaj żałuję) ze sprawną blokadą choć wiem, że ludzie masowa zgłaszali "usterkę polegającą na nie działaniu blokady" Każda rzecz wymaga odpowiedniej obsługi i dobrze jest zdawać sobie sprawę z tego co można a czego nie można i to powinno być opisane w instrukcji do danego komponentu.
Mod Team durnykot Napisano 12 Grudnia 2011 Mod Team Napisano 12 Grudnia 2011 Durnykot twierdzi, bo na przykład Manitou nie podaje żadnych informacji ,że nie wolno czegoś tam robić na włączonej blokadzie. W bieżących manualch RS też cisza w tym temacie. Poza tym jakikolwiek obostrzenia dotyczące blokady byłyby trochę nie na miejscu- z jednej strony producent podaje informację o zaworze bezpieczeństwa, z drugiej zaś wymagałby, żeby koniecznie przed dziura blokadę zwalniać. Jeśli RST First ma stary typ tłumika z R7 to usterka nie dziwi - te tłumiki nie miały BlowOffa . Ale skoro do First pasuje stary typ tłumika z R7 ( dajmy na to TPC) to teoretycznie powinien tez pasować tłumik Absolute. Jeśli zaś pasuje Absolute to będzie pasował Absolute Plus- a ten ci już ma BlowOffa. Konkludując- Autor tematu powinien wyciągnąć tłumik( pro forma), sprawdzić uszczelki 9 pro forma) i pomyśleć o nowym- tym bardziej ,ze koszt żaden. Blokada skoku to super sprawa, ale ona została stworzona po to żeby ograniczyć ruch zawieszenia w czasie szybkiej jazdy po płaskiej powierzchni i Znaczy na nierównych podjazdach nie można ?
kosa23 Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Jeżeli nie dogrzebie się do tego dokumentu http://www.wrower.pl/instrukcje/RockShox/2005-Reba-UM.pdf
enduroriderPL Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 Niestety pomimo usilnych prób odnalezienia starszych dokumentów nie mogę się dogrzebać do tego w którym czytałem o tym jak nie używać blokady wobec czego, chcąc być fair, napisze w ten sposób: "w poprzednich manualach RS czytałem wytyczne dotyczące tego jak nie używać blokady czyli nie zjeżdżać na zablokowanym widelcu oraz nie używać jej do permanentnego blokowania widelca ani jako sposobu na utwardzenie zbyt miękkiego widelca " Do poprzedniego zdanie dołożę jeszcze jedno: "Na podstawie własnych doświadczeń uważam, że w widelcach, które NIE posiadają zaworu bezpieczeństwa powinno się BARDZO uważać na duże uderzenia w zablokowany widelec ponieważ praktyka pokazuje, że można łatwo uszkodzić tłumik. Nie wolno uderzać w duże przeszkody i najlepiej włączać blokadę w czasie szybkiej jazdy po równej nawierzchni." Przepraszam za odwołanie do manuala, którego nie mogę znaleźć i obiecuję że będę się starał precyzyjnie wyrażać co mam na myśli mówiąc o rocznikach etc Poza tym jakikolwiek obostrzenia dotyczące blokady byłyby trochę nie na miejscu- z jednej strony producent podaje informację o zaworze bezpieczeństwa, (...) Uważam odwrotnie: powinny być obostrzenia, ale napisane sensownie i z wytłumaczeniem dlaczego tak nie powinno się robić i jakie mogą być tego skutki. Mam na myśli sensowne wytłumaczenie a nie zbiór regułek pozwalających odrzucić reklamację z byle powodu. (...)z drugiej zaś wymagałby, żeby koniecznie przed dziura blokadę zwalniać. Taki zapis powinien być w systemach NIE posiadających zaworu bezpieczeństwa. Znaczy na nierównych podjazdach nie można ? A jest sens blokować widelec na nierównym podjeździe? Ja skręcam pike'a na minimum i nie blokuje go bo chce mieć maks trakcji przedniego koła. kosa23 to jest manual serwisowy a były jeszcze user manuale a nie wiem czy przypadkiem nie było też ogólnych instrukcji.
doms Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Napisano 12 Grudnia 2011 Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem. Dla zainteresowanych link do instrukcji obsługi http://www.rst.com.t.../techsuport.jsp należy ściągnąć plik z owners manual 2010. Amorek mam jeszcze na gwarancji i będę go wysyłał. Wracając do tematu - przez próg przejeżdżałem 15 km/h (było pod górkę) i naprawdę nie szalałem. Moim zdaniem taka awaria nie powinna mieć miejsca. Rozumiem jakbym skakał na zablokowanym albo wpadł w dużą dziurę. Edycja: Nie wiem dlaczego link nie działa. Kopiowałem już kilka razy. www.rst.com.tw zakładka techsuport a dalej owners manual 2010.
kosa23 Napisano 12 Grudnia 2011 Napisano 12 Grudnia 2011 kosa23 to jest manual serwisowy a były jeszcze user manuale a nie wiem czy przypadkiem nie było też ogólnych instrukcji. Nie, to jest User Manual, trudniej znaleźć - serwisowych jak psów... ;D BTW, ogólnych chyba nie było, bo to to (albo "prawie" to), co było przyczepione do mojej Reby SL 2008
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.