Skocz do zawartości

[2500] do długich tras równych i mniej równych:)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, za 2 lata zamierzam wybrać się do Włoch na rowerze... już teraz zaczynam kompletować sprzęt.

Potrzebuje roweru który udźwignie dużą ilość bagażu, (sakwy tył i przód)...

jakieś propozycje? Ograniczony budżet 2500zł (max)

Napisano

Myślę,że Kellys Aeron byłby dla Ciebie,ewentualnie Unibike Globtroter(tu cena nieco wyższa).Rama chyba 19".

Te odpadają.. nie nadają się do mojej jazdy.. jeżdżę też dużo po lesie..

Tak się zastanawiam czy do kross level a6 da się bagażnik przykręcić i sakwy?

Te odpadają.. nie nadają się do mojej jazdy.. jeżdżę też dużo po lesie..

Tak się zastanawiam czy do kross level a6 da się bagażnik przykręcić i sakwy?

Jeszcze jedno - a miało by sens na dłuższe wyprawy montować cieńsze opony?

Napisano

Do Włoch chcesz jechać góralem z kolami 26" i oponami pewnie 2,1 z grubym bieżnikiem? Do tego jeszcze niewygodna sportowa pozycja. Jak chcesz jechać za dwa lata, a teraz chcesz pojeździć po lesie to kup wpierw MTB. Dobrego trekkinga możesz już mieć za 1500zł i to jest rower odpowiedni na długie wyprawy.

Napisano

Do Krossa A6,bagażnika nie przykręcisz.Do serii V można.Cieńsze opony można założyć do MTB.Można też zamontować opony slikowe na lżejszy teren(asfalt też).Szerokość 1,9"-2".Efekt podobny.Dla przykładu Shwalbe Hurricane.

Napisano

Do Krossa A6,bagażnika nie przykręcisz.Do serii V można.Cieńsze opony można założyć do MTB.Można też zamontować opony slikowe na lżejszy teren(asfalt też).Szerokość 1,9"-2".Efekt podobny.Dla przykładu Shwalbe Hurricane.

A tak w ogóle, to model Krossa A6 2011 od 2012 znacznie się różni? (prócz ceny).

Jaki model jest najlepszy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...