Grand231 Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 Witam przeszukując internet natrafiłem na korby Boplighta - link chciałbym się dowiedzieć czy ktoś używał tych korb jak one się spisują. Wiem że w nieco niższej cenie można mieć Shimano Deore ale Boplight podoba mi się bardzo pod względem wizualnym.
jasskulainen Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 nie kombinowalbym na twoim miejscu bierz slxa
miskov17 Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 W dodatku boplight ma suport od truvativa - znacznie droższy i gorzej dostępny od shimanowskiego...
lajtspid Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 jasskulainen dobrze radzi. Nie ma co kombinować z jakimś wynalazkiem, który nie wiadomo gdzie i przez kogo jest produkowany.
kubek20 Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 Bierz SLX- ten boplight ma na 99% zębatki które miałem i są jak z plasteliny (po pierwszej jeździe środkowa się zgięła i nie nadawała się do użytku). Po za tym zbyt lekka to ona nie jest.
Grand231 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Napisano 3 Grudnia 2011 No właśnie potwierdzacie moje obawy odnośnie tej korby - suport, miękkość zębatek, waga. Prócz wyglądu niestety ale nie ma większych plusów. SLX co prawda jest sprawdzony ale nie podchodzi mi wyglądem podobnie jak XT. Zastanawiałem się również nad korbami FSA - link jednak z tego co wiem łożyska Mega Exo nie cieszą się dużym powodzeniem, ogólnie co sądzicie o FSA?. Jaki model pod względem wizualnym pasowałby wam do mojego roweru, fotki są w garażu na moim profilu.
@lek Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 XT srebrna będzie pasować, masz biała ramę, tył na XT srebrny i napisy na ramie takie srebrne. Ewentualnie SLX też podejdzie
Piksel Napisano 3 Grudnia 2011 Napisano 3 Grudnia 2011 Ramiona wyglądają, jak żywcem wzięte z lx i zmieniony napis.Nie bawiłbym się w takie wynalazki tym bardziej, że waga nie powala.
cosiestaosie Napisano 7 Grudnia 2011 Napisano 7 Grudnia 2011 Kup i zobaczymy ile to jest warte Suport GXP, dostępność wcale nie tak strasznie gorsza, cena nieco wyższa ale trwałością miażdży oryginalne suporty Shimanowskie Z wyglądu wyglądają jak stare korby Shimano z grubą aluminiową ośką. W tej cenie to nawet ciekawe te korby, więc bierz te albo dozbieraj do SLXa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.