Skocz do zawartości

[siodełko] Które wybrać ?

adam88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Obecnie jeżdżę na siodełku San Marco Blaze, przejechałem na nim ponad tysiąc kilometrów i ciągle boli mnie tyłek. Próbowałem różnych ustawień ale niestety żadne mi nie odpowiada... No i teraz pojawia się dylemat, jakie siodło zakupić żeby jeździło się wygodnie? Ogólnie na siodło planuję wydać maksymalnie 120zł i musi ważyć poniżej 300 gram. Wiem że nie kupię za tą cenę jakiegoś rarytasu ale myślę że znajdę coś na czym będzie jeździło się wygodnie podczas dłuższych treningów jak i wyścigów w maratonach. Moje typy to :

Nowe! Selle Italia XR 273g XC MTB OS Okazja Wys.0 (1914562076) - Aukcje internetowe Allegro

VELO siodełko PRO - białe od XTRaBike_pl (1893783476) - Aukcje internetowe Allegro

Selle Italia X2 białe siodełko szosa MTB od BC.pl (1900901843) - Aukcje internetowe Allegro

Czy ktoś z was miał styczność z którymś z tych siodełek ? Jeżeli tak to proszę o opinie lub poradę co innego mogę zakupić w tym przedziale cenowym. Dodam jeszcze że moja waga to 72 kg. Pozdrawiam :)

Napisano

Są różne przyczyny tego, że siodło jest niewygodne, nie licząc niewłaściwego ustawienia. Bardzo często jest to nieodpowiednia szerokość siodła czego efektem jest ból guzów kulszowych np obijających się o brzegi dość twardego siodła. Z tego co wiem, Blaze jest dość szerokie, więc weź może węższe- np to velo pro. Jak Ci nie podejdzie, to sprzedasz, ale z siodłami tak bywa, że trzeba trafić. Ja jeżdżę na kellys cognithor http://www.ceneo.pl/9037351s i jest świetne, ale dla Ciebie o 12g za ciężkie.

Napisano

CMIK próbowałem wszelakich ustawień i ciągle jest to samo. Siodło San Marco Blaze raczej nie należy do szerokich i na dodatek jest bardzo twarde. Ogólnie dużo użytkowników na nie narzeka ... A te siodło kellysa niczego sobie, lecz jakoś nie jestem przekonany do tej firmy :P

Zabski Myślę że ta ponza by była dobrym rozwiązaniem :) Na pewno wezmę je pod uwagę podczas kupna :)

Napisano

A te siodło kellysa niczego sobie, lecz jakoś nie jestem przekonany do tej firmy :P

To siodło robi Velo, a że nadrukowuje przy tym logo kellys- no niestety. W każdym razie polecam, wygodne i bardzo trwałe. A co do Blaze- chyba ma ponad 14cm szer, a to wg mnie dużo.

Napisano

Witam wszystkich,

Jestem nowy na forum. podpinam się do tematu jako, że mam upatrzone 2 siodełka i jako że z żadnym z nich nie mam doświadczenia, nie wiem, które wybrać.

1. Giant

2. Giant

Jeżdżę na rowerze szosowym, koła 28 cali, głównie po drodze.

Proszę o opinie i / lub sugestie.

Z góry dziękuję

- Marcin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...