adam88 Napisano 16 Listopada 2011 Napisano 16 Listopada 2011 Witam serdecznie wszystkich użytkowników. Obecnie jeżdżę na siodełku San Marco Blaze, przejechałem na nim ponad tysiąc kilometrów i ciągle boli mnie tyłek. Próbowałem różnych ustawień ale niestety żadne mi nie odpowiada... No i teraz pojawia się dylemat, jakie siodło zakupić żeby jeździło się wygodnie? Ogólnie na siodło planuję wydać maksymalnie 120zł i musi ważyć poniżej 300 gram. Wiem że nie kupię za tą cenę jakiegoś rarytasu ale myślę że znajdę coś na czym będzie jeździło się wygodnie podczas dłuższych treningów jak i wyścigów w maratonach. Moje typy to : Nowe! Selle Italia XR 273g XC MTB OS Okazja Wys.0 (1914562076) - Aukcje internetowe Allegro VELO siodełko PRO - białe od XTRaBike_pl (1893783476) - Aukcje internetowe Allegro Selle Italia X2 białe siodełko szosa MTB od BC.pl (1900901843) - Aukcje internetowe Allegro Czy ktoś z was miał styczność z którymś z tych siodełek ? Jeżeli tak to proszę o opinie lub poradę co innego mogę zakupić w tym przedziale cenowym. Dodam jeszcze że moja waga to 72 kg. Pozdrawiam
Zabski Napisano 18 Listopada 2011 Napisano 18 Listopada 2011 W poprzednim biku miałem Selle Italie X2 jak dla mnie siodło było ok. Przejechałem na nim ponad 15 k km. Obecnie posiadam takie http://allegro.pl/siodlo-san-marco-ponza-power-i1916466178.html troche twardsze od Selli ale też niczego sobie.
CMIK Napisano 18 Listopada 2011 Napisano 18 Listopada 2011 Są różne przyczyny tego, że siodło jest niewygodne, nie licząc niewłaściwego ustawienia. Bardzo często jest to nieodpowiednia szerokość siodła czego efektem jest ból guzów kulszowych np obijających się o brzegi dość twardego siodła. Z tego co wiem, Blaze jest dość szerokie, więc weź może węższe- np to velo pro. Jak Ci nie podejdzie, to sprzedasz, ale z siodłami tak bywa, że trzeba trafić. Ja jeżdżę na kellys cognithor http://www.ceneo.pl/9037351s i jest świetne, ale dla Ciebie o 12g za ciężkie.
adam88 Napisano 18 Listopada 2011 Autor Napisano 18 Listopada 2011 CMIK próbowałem wszelakich ustawień i ciągle jest to samo. Siodło San Marco Blaze raczej nie należy do szerokich i na dodatek jest bardzo twarde. Ogólnie dużo użytkowników na nie narzeka ... A te siodło kellysa niczego sobie, lecz jakoś nie jestem przekonany do tej firmy Zabski Myślę że ta ponza by była dobrym rozwiązaniem Na pewno wezmę je pod uwagę podczas kupna
CMIK Napisano 18 Listopada 2011 Napisano 18 Listopada 2011 A te siodło kellysa niczego sobie, lecz jakoś nie jestem przekonany do tej firmy To siodło robi Velo, a że nadrukowuje przy tym logo kellys- no niestety. W każdym razie polecam, wygodne i bardzo trwałe. A co do Blaze- chyba ma ponad 14cm szer, a to wg mnie dużo.
marcin_ostrów Napisano 24 Listopada 2011 Napisano 24 Listopada 2011 Poszukaj czegoś z WTB , jakiś Rocket V , albo Pure. M
M4NI3Q Napisano 28 Listopada 2011 Napisano 28 Listopada 2011 Witam wszystkich, Jestem nowy na forum. podpinam się do tematu jako, że mam upatrzone 2 siodełka i jako że z żadnym z nich nie mam doświadczenia, nie wiem, które wybrać. 1. Giant 2. Giant Jeżdżę na rowerze szosowym, koła 28 cali, głównie po drodze. Proszę o opinie i / lub sugestie. Z góry dziękuję - Marcin
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.