Skocz do zawartości

[Łańcuch]Spinka KMC 1/2"x3/32",a łańcuch Shimano HG 40

nemo2009

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie,ale to nie wszystko,kaseta 8 rzędowa Sram.Czy te komponenty bedą ze sobą elegancko współpracowaćCzy ktoś z Was używał takiej krzyżówki?Wiem,że najlepiej pasowałby tutaj łańcuch 8 rzędowy Srama,ale on kosztuje 45 zł,a Shimano HG 40 29 zł+ ta spinka KMC(4,5 zł).W sezonie jeżdżę nieco ponad 1000 km,niedużo.Po sezonie,zmieniam łańcuch,bez względu na jego stan. Proszę o odpowiedzi praktyków,Shimano+KMC.

Napisano

Ja mam taką konfigurację. Działa. Moja spinka jest czarna. Przeznaczona do 6/7/8 rzedowego. Z tym że kaset shimano. Są spinki 7.1mm, są 7.3mm. Ja mam 7,3 z tego co kojarzę...

Napisano

To jak zmieniasz same łańcuchy do starej kasety.

Mowa o dwóch rowerach,oba mają kasetę Srama.Oba są po dwóch sezonach.Jeden z nich ma korbę FSA(ten miał fabrycznie łańcuch KMC),drugi Truvativ(ten miał łańcuch Srama).W tym sezonie(2011r) założyłem w obu rowerach łańcuchy Srama.Po obu sezonach napędy obu rowerów sprawują się dobrze.Kasety są w dobrym stanie.Chciałem zaoszczędzić na zakupach łańcuchów,stąd moje pytanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...