nemo2009 Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 Jak w temacie,ale to nie wszystko,kaseta 8 rzędowa Sram.Czy te komponenty bedą ze sobą elegancko współpracowaćCzy ktoś z Was używał takiej krzyżówki?Wiem,że najlepiej pasowałby tutaj łańcuch 8 rzędowy Srama,ale on kosztuje 45 zł,a Shimano HG 40 29 zł+ ta spinka KMC(4,5 zł).W sezonie jeżdżę nieco ponad 1000 km,niedużo.Po sezonie,zmieniam łańcuch,bez względu na jego stan. Proszę o odpowiedzi praktyków,Shimano+KMC.
paweloko Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 To jak zmieniasz same łańcuchy do starej kasety.
mklos1 Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 Ja mam taką konfigurację. Działa. Moja spinka jest czarna. Przeznaczona do 6/7/8 rzedowego. Z tym że kaset shimano. Są spinki 7.1mm, są 7.3mm. Ja mam 7,3 z tego co kojarzę...
nemo2009 Napisano 11 Listopada 2011 Autor Napisano 11 Listopada 2011 To jak zmieniasz same łańcuchy do starej kasety. Mowa o dwóch rowerach,oba mają kasetę Srama.Oba są po dwóch sezonach.Jeden z nich ma korbę FSA(ten miał fabrycznie łańcuch KMC),drugi Truvativ(ten miał łańcuch Srama).W tym sezonie(2011r) założyłem w obu rowerach łańcuchy Srama.Po obu sezonach napędy obu rowerów sprawują się dobrze.Kasety są w dobrym stanie.Chciałem zaoszczędzić na zakupach łańcuchów,stąd moje pytanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.