Grand231 Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Witam w związku że na polu coraz zimniej trzeba zaopatrzyć się w jakąś bieliznę, w związku z tym że będę ją kupował po raz pierwszy chciałbym się was doradzić jaką zakupić, czy bluzka za 50 zł będzie się czymś pożytecznym różniła od takiej za 80 zł czy po prostu nie warto dopłacać?. Myślałem nad takim czymś-link co o tym sądzicie?.
Przeor Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Jak dla mnie to trochę luźna, jest pomarszczona na rękawach tego gościa, powinna wszędzie ładnie dolegać, tylko wtedy ma to sens. Brak informacji (albo ja jestem ślepy) o składzie materiału - polamid, polyester, elastan, czy jak to się tam nazywa - i ich procentowych udziałach. Ja przez długi czas używałem bielizny Campusa, dopóki nie kupiłem sobie bluzki firmy Henderson, kosztowało mnie to coś koło 120, ale z perspektywy przeżytej zimy wiem, że było warto. http://henderson.pl/...-extreme-armour
Waler Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 doplac, a kupisz raz a porzadnie - wiem co mowie. Brubeck -p olecam!
hike Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Witam, To naprawdę zależy od tego czego oczekujesz od bielizny, bo np. kupujesz spodnie - czy zawsze takie same na lato i zimę ? Jeśli oczekujesz ,że bielizna tylko odprowadzi nadmiar potu który wytworzysz w trakcie wysiłku a wysiłek niewielki i krótki to można kupić wszystko co piszą ,że jest bielizną sportową. A jeśli masz wymagania; chcesz mieć w miarę suchą skórę, dłużej pojeździć i nie być mokrym i wyziębniętym, chcesz zakładać mniej warstw to raczej szukaj bielizny dwuwarstwowej. Taka bielizna ma od strony wewnętrznej odprowadzacz a od zewnętrznej ocieplacz. Jesteś rowerzystą, zwróć tez uwagę na przedłużane tyły, wiadomo jak jest z krótkimi koszulkami przy jeździe . Pozdrawiam Magda
rzepkok Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 jeśli szukasz bielizny, która ma faktycznie działać, tzn. z jednej strony odprowadzać nadmiar wilgoci, utrzymywac stałą temperaturę ciała (nie mylić z "grzaniem") a do tego być przyjazna dla skóry (nie mylić z "antybakteryjna") to najważniejsze są dwie rzeczy - przede wszystkim materiał a potem krój bielizna sportowa musi być dopasowana, mieć płaskie szwy i do tego poprowadzone anatomicznie (nic nie powinno się "ciągnąć") określenie "antybakteryjna" jest też mylące - materiał, który byłby faktycznie antybakteryjny miałby fatalne skutki dla skóry - właściwe włókna to te, które utrzymują naturalną florę bakteryjną na skórze ja osobiście polecam http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/bielizna_meryl_skinlife/meska.html - sprawdza się już od kilku lat i to o każdej porze roku pozdrawiam
ACextreme Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 Dokładnie - bielizna musi być dopasowana, aby działała prawidłowo to raz, a dwa że materiał musi być dobrej jakości to dwa. Ważne, żeby miała dłuższy tył, jeśli jeździsz na innym rowerze niż turystyczny - szkoda, abyś używając bielizny jeździł z gołymi plecami Są też różne rodzaje bielizny - jest termoaktywna i jest termiczna. Pierwszej można używać w sumie cało rocznie, a drugiej w niskich temperaturach. Ta bielizna Dryterm nie jest chyba popularna, gdyż opinie trudno znaleźć, lecz nie jestem pewien czy będzie super. W tych samych, a nawet niższych cenach masz BCM - sądzę, że będzie to lepszy wybór - przynajmniej znajdziesz tutaj użytkowników tej firmy i możesz poszukać opinii. Jeśli chciałbyś coś sprawdzonej jakości, to faktycznie może spójrz na Brubeck'a, który niewiele droższy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.