kamiloz Napisano 5 Listopada 2011 Napisano 5 Listopada 2011 Witam, smigam od niedawna na rowerze MTB dirt , lekkie DH, oczywiście od kumpla. Zamierzam kupić sobie rower MTB pod street / skatepark / trochę dirtu Wiem że pod street lepszy sztywniak a pod dirt amor, i z tym mam właśnie problem, czy rower z widelcem sztywniak nadaje się też do dirtu? Zamierzam jeździć więcej na street / park ale czasem chciałbym smignąć na jakiś lekki dirt, np: zjazd step, potem wyskok, hopka z piasku na ogrodzie około 1,5m - 2 m wys. , lekkie wyskoki na trasach dirt w lesie. Zamierzam kupić jakiś z widelcem, kołami 24 lub 26, zależy co lepsze pod street / park / czasem dirt ? Proszę o odp...
TrzecieKolo Napisano 5 Listopada 2011 Napisano 5 Listopada 2011 Sztywniak nie daje się do dirtu, bo sobie nadgarstki porozwalasz. Poza tym jak źle wylądujesz to amor zawsze Ci da trochę zapasu. Myślę, że lepiej kupić coś z amorem, bo w streecie od biedy można jeździć z amorem, a w dircie bez amora już nie za bardzo. Więc rower z amorkiem będzie lepszy moim zdaniem. Jak chcesz jeszcze do lasu trafić, to koła 26 imho, bo na 24 więcej się namęczysz na dojazdach
kalin20 Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Pieprzycie gupoty za przeproszeniem, sztywniak także nadaje sie do latania dirtów, Kumpel lata na holy 2 i za######iście mu idzie. Pozatym zobaczcie jak latją na bmx dirty i nic sie niedzieje
TrzecieKolo Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Latać możesz i na Ukrainie albo miejskim, ale nie o to chodzi. Jak kupować nowy rower to lepiej żeby dobrze pasował moim zdaniem. Holy bym nie kupił z myślą o dircie, a bmxem wolałbym w streecie jeździć To jak z downhillem dla przykładu, możesz na hardtailu też jeździć DH, ale wiadomo że na fullu będzie lepiej...
kalin20 Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Ja tam jestem z tym żeby dirty zaczynać z amorem, wiadomo nieraz dupe ratuje, ale można też na sztywniaku, lepszą technikę można sobie wyrobić. Co do dh, lepiej mieć na początku sztywniaka, nauczyć się płynności, i lepszej techniki. Wiadomo na ht nie ma co sie mierzyć z fulami, ale ht dają rade
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.