szewczykluk Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 Witam, osprzet to lancuch srama 971, przerzutki x.7 sram, kaseta rowniez tej firmy, manetki x.0 gripy - jaka korbe polecacie do tego zestawu?podobno Truvativ nie jest najlepszym wyborem?teraz mam zalozona shimano m442 octalink ale jakos mi nie pasi do tego zestawu, za sugestie i wskazowki z gory dzieki;)pozdrawiam
rafcix1221 Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 Używke SLX można za tą cene wyrwać z suportem TUTAJ jest na forum do sprzedania za 300
szewczykluk Napisano 4 Listopada 2011 Autor Napisano 4 Listopada 2011 bedzie fajnie smigac z tym sramem?ps bez zgrzytow itp?
rafcix1221 Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 Myślę, że tak. Nie jeździłem na takim zestawie... Ale wg mnie będzie ładnie działać
szewczykluk Napisano 4 Listopada 2011 Autor Napisano 4 Listopada 2011 a jakas alternatywa dla shimano?cos jak deore lub slx ale z innych firm, cos w miare trwalego
Gość sworks Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 a jakas alternatywa dla shimano?cos jak deore lub slx ale z innych firm, cos w miare trwalego A dlaczego chcesz zmieniać? Wg. mnie zajedź wpierw napęd a potem wymień wszystko. Ile masz przejechane na obecnej korbie? Bo jesli sporo to nowa korba z używanym łańcuchem nie do końca może współpracować. Szczególnie jeśli chodzi o środkową koronkę. Ja wyznaję zasadę: zajeżdżam wszystko na maxa i wymieniam na nowe: kaseta, łańcuch, korba. ew. koronki. A troszku już przejechałem:)
szewczykluk Napisano 4 Listopada 2011 Autor Napisano 4 Listopada 2011 korba m442 jest nowa, myslisz ze da rade z sramem?dzieki
Gość sworks Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 korba m442 jest nowa, myslisz ze da rade z sramem?dzieki Jak najbardziej. SRAM/Shimano nie są kompatybilnej jeśli chodzi o manetki/przerzutki. Jest inny stosunek ciągnienia linki.
szewczykluk Napisano 4 Listopada 2011 Autor Napisano 4 Listopada 2011 w sumie racja jest, nie oplaca sie sprzedawac za pol darmo nowej;)zajade i wymienie z reszta;)..bylem ciekaw tylko jak to bedzie chodzic;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.