Skocz do zawartości

[Pedały] Shimano M520+SM-PD22 czy M530

kolopl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu moich pierwszych zatrzasków.

Buty już wybrałem, ale co do pedałów nie mogę się zdecydować, ponieważ czasami muszę dojechać rowerem do szkoły

, a po szkole w sztywnych butach 8 godzin łazić nie będę.

Także nie wiem które wybrać, a o nakładkach słyszałem że szybko się niszczą.

Więc powiedzcie drodzy forumowicze czy lepiej nakładki czy pedały , jak to shimano nazywa "trailowe"?

Napisano

Jeśli jeździsz trochę w teranie to polecam Ci kupić buty terenowe z klamrą i do tego najwyżej nakładki. A co do pedałów to polecam Ci m540, sam je posiadam i są świetnie wykonane.

Napisano

Z tego co wiem nie ma wersji "trail" dla m540. Sam je od 3 tyg posiadam i też jeżdżę w nich do szkoły, choć tam zmieniam na zwykłe obuwie... Parę razy jeździłem w zwykłych butach na tych pedałach i też nie miałem problemów, po prostu jeśli nie będziesz wtedy szalał to noga ci z nich nie spadnie. Ja wyrwałem je w okolicznym sklepie rowerowym za 150zł

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli chodzi o nakładki na spd,to ja osobiście nie polecam.Zakupiłem je wraz z pedałami M-540 i muszę stwierdzić że nie zdają egzaminu,są wąskie,śliskie,jeździ się bardzo nie wygodnie i obecnie w ogóle ich nie używam,nawet po bułki do sklepu jadę w butach z blokami.W twoim przypadku wybrałbym PD A530,zatrzask+wygodna platforma z drugiej strony,wiec nie będziesz musiał wozić butów w plecaku,po za tym to bardzo fajne pedały(nie tylko wizualnie).

• Mod Team
Napisano

Jeździłem na spdkach w japonkach, to i ty w adidasach dasz radę.

Bierz M520 lub M540. Chyba, że do szkoły masz z 15km.. :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...