kolopl Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Witam. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zakupu moich pierwszych zatrzasków. Buty już wybrałem, ale co do pedałów nie mogę się zdecydować, ponieważ czasami muszę dojechać rowerem do szkoły , a po szkole w sztywnych butach 8 godzin łazić nie będę. Także nie wiem które wybrać, a o nakładkach słyszałem że szybko się niszczą. Więc powiedzcie drodzy forumowicze czy lepiej nakładki czy pedały , jak to shimano nazywa "trailowe"?
gugool Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Jeśli jeździsz trochę w teranie to polecam Ci kupić buty terenowe z klamrą i do tego najwyżej nakładki. A co do pedałów to polecam Ci m540, sam je posiadam i są świetnie wykonane.
kolopl Napisano 5 Października 2011 Autor Napisano 5 Października 2011 Buty już mam-m123 Niestety m540 nie bo mogę bo na pedały 140zł z przesyłką to absolutny max ,a m540 + nakładki to prawie 200zł
karbeti Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Tutaj masz 540-stki za 134 zł. razem z blokami. Parę złotych możesz jeszcze utargować http://allegro.pl/shimano-pedaly-mtb-pd-m540-bloki-cyklomania-i1838450313.html
kolopl Napisano 6 Października 2011 Autor Napisano 6 Października 2011 Czyli jednak polecacie wziąć model wyższe. W takim razie czy m540 występują w wersji trail
bruce95 Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 Z tego co wiem nie ma wersji "trail" dla m540. Sam je od 3 tyg posiadam i też jeżdżę w nich do szkoły, choć tam zmieniam na zwykłe obuwie... Parę razy jeździłem w zwykłych butach na tych pedałach i też nie miałem problemów, po prostu jeśli nie będziesz wtedy szalał to noga ci z nich nie spadnie. Ja wyrwałem je w okolicznym sklepie rowerowym za 150zł
karbeti Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 Obuwie na zmianę do plecaka i po kłopocie. Łazić po szkole w spd-kach to trochę kicha.
fantomasz69 Napisano 15 Października 2011 Napisano 15 Października 2011 Jeśli chodzi o nakładki na spd,to ja osobiście nie polecam.Zakupiłem je wraz z pedałami M-540 i muszę stwierdzić że nie zdają egzaminu,są wąskie,śliskie,jeździ się bardzo nie wygodnie i obecnie w ogóle ich nie używam,nawet po bułki do sklepu jadę w butach z blokami.W twoim przypadku wybrałbym PD A530,zatrzask+wygodna platforma z drugiej strony,wiec nie będziesz musiał wozić butów w plecaku,po za tym to bardzo fajne pedały(nie tylko wizualnie).
Mod Team Franio Napisano 15 Października 2011 Mod Team Napisano 15 Października 2011 Jeździłem na spdkach w japonkach, to i ty w adidasach dasz radę. Bierz M520 lub M540. Chyba, że do szkoły masz z 15km..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.