McStadt Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Witam. Noszę się z zamieram zakupu hamulców mechanicznych Avid BB7. Obecnie korzystam z v-brakeów tej samej firmy model Single Digit 7 oraz klamek Speed Dial 7. Czy wymieniając hamulce na mechaniczne będę musiał dokupić również nowe klamki, czy wystarczą te, których używam?
ukaniex Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Tak, klamki będą współpracowały z zaciskami. Sent from my HTC Magic using Tapatalk
stefan2810 Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Nie masz co sie obawiać. Wszystko będzie działać i to nawet dobrze bo te klamki z tymi hamulcami współgrają fajnie. Generalnie to fajne klamki. Możesz spokojnie montować bb5.
zeflo Napisano 2 Października 2011 Napisano 2 Października 2011 Ja przez jakiś czas byłem użytkownikiem właśnie bb7 , tyle że z klamkami Avid FR5 . Chodziło to dobrze. U ciebie powinno być jeszcze lepiej
McStadt Napisano 2 Października 2011 Autor Napisano 2 Października 2011 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Odnalazłem specyfikację tych klamek na stronie producenta: link. Rzeczywiście są przeznaczone zarówno do hamulców mechanicznych, jak i v-ek.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.