Skocz do zawartości

[wyprawa]Suwałki-Morze/Mazury

Blej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Z moim kumplem planujemy wyjazd nad nasze piękne morze wraz z prawdopodobnym zahaczeniem Mazur(Giżycko-Olsztyn) w przyszłe wakacje. Będzie to nasza pierwsza tak długa wyprawa. Podróż nie ma jeszcze konkretnego planu jednak prawdopodobnie podróż nad morze zajmie 6 dni(liczę 2 spędzone w Giżycku i Olsztynie)wychodzi dziennie około 90-100km. Problemem jest w tej chwili nocleg(w wakacje nadal będziemy niepełnoletni). Chciałbym się dowiedzieć jak to jest ze spaniem w Schronisku bądź na polu namiotowym. Bierzemy ze sobą namioty i śpiwory. Wersja na tą chwilę wygląd tak: o 7 wyjeżdżamy, od 17 szukamy noclegu po domach, jeśli nie uda się to poprostu jedziemy w szczere pole i tam rozkładamy namioty. Jedyny nocleg w domu mamy zagwarantowany w Olsztynie. Wiem że musze mieć ze sobą trochę odzieży, dętki, klucze(te podstawowe), pompkę, pieniądze, namiot, śpiwór.Ponadto rzeczy które na tą chwilę muszę zdobyć to: sakwy, nowe opony(szosowe), strój, pieniądze na jakieś 2tygodnie. Nie planujemy jeść w knajpach, żywieniem będzie to co dostaniemy w zwykłych spożywczych sklepach. Chciałbym wiedzieć jak wyjdzie z legalnością tej wyprawy, i jak wygląda kosztorys na tą chwilę?

jeśli ktoś mógłby, ważną pomocą byłoby opracowanie trasy. Nie wzgardzimy również wszelkimi radami.

Napisano

Hej! Wiecie co chłopaki, też miałem taki problem w te wakacje i powiem wam , że ja nocowałem na polach namiotowych i nie było żadnego problemu z noclegiem , myślę ze mogliby tam zakwaterować 10latka... Średnia stawka za nocleg to około 15zł , więc za 5 dni jazdy nie licząc noclegu w Olsztynie wyjdzie wam ok. 75zł za nocleg + za jedzenie około 20zł/dzień czyli 200 +/- ...

Inna sprawa jakbyście spali np. przy jeziorku na nie strzezonym polu ,gdzie przenocujecie za "free". Fajna sprawa też się chyba przejadę do znajomej do Waw-y i popedałuję nad morze przez Mazury , tez uwielbial Giżycko w parze z Mikołajkami....

Pozdro!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...