PauL605 Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Witam Czy tarcze G2 bądź G3 Avid`a będą współpracować z RX-ami ? Średnica 160mm Czy poza wyglądem G2 a G3 są jakieś różnice ? pozdrawiam
Andrew Napisano 20 Września 2011 Napisano 20 Września 2011 Będzie działać. Poza wyglądem są takie różnice: - g3 płynniej hamuje - g3 nie krzywi się przy hamowaniu - g3 mocniej hamuje - g3 lepiej czyści się z błota - g3 jest lżejsza - g3 jest sztywniejsza - g3 mniej wyje - g3 wolniej zjada klocki
PauL605 Napisano 21 Września 2011 Autor Napisano 21 Września 2011 Czyli nie pozostaje nic innego jak brać G3 A jak wypadają oryginalne tarcze (te co są w komplecie z RX-ami) w porównaniu do G3 ?
Andrew Napisano 21 Września 2011 Napisano 21 Września 2011 Oryginalne tarcze od RX są bardzo niedobre. Gną się jak szalone. No i piszczą z niemal każdymi klockami...
PauL605 Napisano 22 Września 2011 Autor Napisano 22 Września 2011 Oryginalne tarcze od RX są bardzo niedobre. Gną się jak szalone. No i piszczą z niemal każdymi klockami... I tak jest właśnie u mnie. Nowe tarcze a po 200-300 km były już pokrzywione. Tłumaczyłem sobie że przy montażu koła coś nie tak , krzywo wkładałem , że gdzieś zahaczyłem tarczą, ale na dwóch tarczach wystąpiło to prawie jednocześnie. Jeśli chodzi o piszczenie to czasami piszczą a czasami nie . Z klockami Kool Stop chyba rzadziej... Na fabrycznych tylnych, które zostały wydają naprawdę przedziwne dźwięki No nic pozostaje szukać w dobrej cenie G3. Dzięki i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.