Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Licznik]Sigma 1609 STS - irytujący dźwięk czujnika

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 antias

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 1 postów

Napisano 07 lipiec 2011 - 15:34

Cześć. Posiadam licznik Sigma 1609 STS (bezprzewodowy) i zastanawiam się, czy istnieje możliwość wyciszenia czujnika z przedniego koła. Posiadam też czujnik kadencji i gdy zbliża się on do magnesu wydaje z siebie tylko ciche kliknięcie, a z przodu zachowuje się tak głośno, jakby miał wbudowany głośnik. Wydaje mi się, że na samym początku był bardziej cichy. Czy wy też tak macie w przypadku liczników bezprzewodowych? Mój kolega ma niższy model licznika Sigmy i u niego, o ile się nie mylę, nie słychać tego.

Rowery

• admin

#2 Grzech76

Świeżak

• Użytkownik
  • 8 postów
  • Imię:Grzegorz

Napisano 20 wrzesień 2011 - 23:53

Witam!

Przymierzam się do zakupu tego licznika lub modelu 1009 sts. Czy ktoś może potwierdzić te informacje o dźwięku czujnika. Jestem pewny, że mnie takie ciągłe pykanie też by irytowało. W takim przypadku wolałbym kupić licznik na kablu.

Pozdrawiam Grzegorz

#3 bemol14

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 133 postów
  • Imię:Damian

Napisano 21 wrzesień 2011 - 09:24

To kup na kablu :) lepsza łączność i reakcja niż bezprzewodowy

Jazda na rowerze ma być przede wszystkim przyjemnością

#4 ukaniex

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 50
  • 2879 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 21 wrzesień 2011 - 09:58

Mógłbyś podrzucić jakimś filmem bo nie chce mi się wierzyć. Dołączona grafika

#5 Grzech76

Świeżak

• Użytkownik
  • 8 postów
  • Imię:Grzegorz

Napisano 02 październik 2011 - 08:21

Witam!
Zdecydowałem się jednak na model 1609 sts. W moim modelu słychać czujnik tylko przy idealnej ciszy w warunkach domowych. W terenie nie ma opcji żeby coś słyszeć. Po 100 km licznik sprawuje się bez zastrzeżeń, sam się uaktywnia po całonocnym postoju i dla mnie jak na razie jest super. Niektórym może przeszkadzać długie wybudzanie (kilka sekund) lub opóźnienie przy np. przyspieszaniu około sekundy. Mi te opóźnienia nie przeszkadzają.
Pozdrawiam Grzegorz.

Rowery

• admin

#6 bialy1241

Amator

• Użytkownik
  • 88 postów
  • Imię:Maciek
Garaż Rower

Napisano 11 listopad 2011 - 11:22

Witam .
A ja mam problem po 1600 km sigmy 1609 STS Cad... Po pewnym czasie jaazdy bez czujnika z przodu przestal on calkowicie dzialac;/ kadencja dziala a predkosc caly czas miga..
Czujnik nie wyczuwa chyba nawet magnesu bo nawet nie zapala sie ta zielona lampka kiedy macham magnesem obok czujnika...
wymieniealem juz baterie i nic nie dalo... Moze mial ktos takie zdarzenie kiedys, co pardzicie zrobic ??
Pozdrawiam
P.S. powiedzcie jaki macie napis na takim zielonym pole w miejscu gdzie wpinacie licznik ??
STS czy DTS ??