Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[Logo, grafika lub flaga] - "reklama" Śląskiego Forum Rowerowego

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cymmes

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 65 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 08 czerwiec 2011 - 10:06

Jak w temacie! Co byście powiedzieli, gdyby nasze regionalne forum śląskie (nie myślę o typowej krainie geograficznej) tylko o województwie śląskim (czyli dla wszystkich: Górale z Podbeskidzia, Śląsk, Zagłębie, Częstochowa) stworzyć sobie jakieś logo, grafikę, albo flagę. Cel - wyjazd Forumowiczów (zorganizowany lub prywatny), flaga, logo do plecaka i fotki np. na Górze Św. Anny, Równicy, albo gdzie tam sobie ktoś wymyśli. A takie fotki potem "idą" w Świat, a my reklamujemy, że woj. Śląskie jest regionem AKTYWNYM SPORTOWO.
Z góry tylko uprzedzam. Mam małą wyobraźnię plastyczną i w tej sferze mało pomysłów. Może ktoś by zaproponował coś na ten temat?
Cymmes

Rowery

• admin

#2 Comedian

Amator

• Użytkownik
  • 57 postów

Napisano 08 czerwiec 2011 - 12:17

Logo do kitu, proponowałbym napis na pstrokatym tle. Kto mieszka na śląsku to już się pewnie spotkał z naklejką ''Motocykle są wszędzie'', więc ja poszedłbym tą drogą. Można by to naklejać wszędzie - na samochody rowerzystów, rowery, sakwy itd.

#3 Alucard

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 17 postów

Napisano 18 czerwiec 2011 - 18:11

Logo takiego projektu wcale nie oznacza rezygnacji z nalepek typu "wlepki" lub naklejki na auta i inne powierzchnie, trzeba tylko zrobić projekt w którym unikniemy kolorystycznych czy też graficznych skojarzeń z klubami piłkarskimi czy innymi, których to "fani" mogliby mieć do nas jakiś problem, gdybyśmy znaleźli się "na obczyźnie", z nalepką w kolorach nielubianego np. zespołu piłkarskiego, Bo raczej nie zdążymy wytłumaczyć że to nie o piłkę chodzi.

#4 kubeusz92

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 14 postów
  • Imię:Kuba
Garaż Rower

Napisano 18 czerwiec 2011 - 21:40

To ja proponuję kolory woj. śląskiego (czyt. niebiesko-żółty), a dla odróżnienia od barw Ukrainy można umieścić tam gdzieś orzełka np. na rowerze :) Chyba nie będzie żadnych skojarzeń z klubami sportowymi :P

#5 Alucard

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20 czerwiec 2011 - 22:41

Hmmm... a co myślicie o czymś takim... co prawda zrobiłem to jako projekt na koszulkę, ale myślę że zarys województwa wystarczy żeby było wiadomo o co chodzi, do projektu koszulkowego był jeszcze napis "Mam rower i nie zawaham się go użyć" Załączony plik  logo forum rowerowego a1.JPG   14,44 KB   16 Ilość pobrań

Rowery

• admin

#6 Cymmes

Amator

• Użytkownik
  • 65 postów
  • Imię:Marcin

Napisano 22 czerwiec 2011 - 11:55

Koledzy fajnie, że "ruszyliście" coś z tematem :-) Zarys woj jest chyba dobrym pomysłem.
P.S.
Nie potrafię ściągnąć projektu :-(