Witam
Pisze do amatorów i profesjonalistów w tematyce rowerowej, proszę o pomoc w wyborze roweru dla mnie i dla mojej partnerki.
Ogólnie rowery do poruszanie się w mieście (chodniki, krawężniki ) jak i wycieczki poza miasto polne dróżki itp.
Ja - 182cm, 140kg ( z planami na schudniecie w czym ma mi pomóc rower :] )
Ona - 166cm, 70kg
Budżet - Ona do 300£, On 400£
Wybór padł na jeden z sklepów internetowych z względu na nie oprocentowane raty i darmową przesyłkę.
Adres sklepu Sunset Bikes | UK Bike Shop | Orange, Kona, GT, Trek & Mongoose Mountain Bikes
Będę bardzo wdzięczny za porady i wskazówki.
Pozdrawiam
Bartek
[rowery] pomoc w wyborze rowerów dla niego i dla niej
Started By bartuk, mar 10 2010 21:48
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 marzec 2010 - 21:48
Rowery
Napisano 10 marzec 2010 - 22:18
jeżeli już musi być ten sklep to
dla niego:
Sunset Bikes | Online Bike Shop | Orange, Kona, GT, Trek & Mongoose Mountain Bikes
Sunset Bikes | Online Bike Shop | Orange, Kona, GT, Trek & Mongoose Mountain Bikes
Trek 3700 Mountain Bike 2011
dla niej:
dla niego:
Trek 3700 Mountain Bike 2011
dla niej:
my ,my own ,my precious
OnOne Inbred........
OnOne Inbred........
Napisano 10 marzec 2010 - 22:28
Wybór mały. Twoje wymagania spełnia tylko kilka Treków.
Może te dwa ?
Sunset Bikes | Online Bike Shop | Orange, Kona, GT, Trek & Mongoose Mountain Bikes Trek 2009 7.1 FX Ladies
Sunset Bikes | Online Bike Shop | Orange, Kona, GT, Trek & Mongoose Mountain Bikes Trek 2009 7.2 FX Mens
Ale poczekaj, niech się eksperci wypowiedzą
Edit:
Łukasz jaki sens widzisz w pakowaniu się w taki 'ciągniki'. Do tego co napisał bartuk bardziej wydaje się pasować jakiś trekking.
Może te dwa ?
Sunset Bikes | Online Bike Shop | Orange, Kona, GT, Trek & Mongoose Mountain Bikes Trek 2009 7.1 FX Ladies
Sunset Bikes | Online Bike Shop | Orange, Kona, GT, Trek & Mongoose Mountain Bikes Trek 2009 7.2 FX Mens
Ale poczekaj, niech się eksperci wypowiedzą
Edit:
Łukasz jaki sens widzisz w pakowaniu się w taki 'ciągniki'. Do tego co napisał bartuk bardziej wydaje się pasować jakiś trekking.
Użytkownik Warthog edytował ten post 10 marzec 2010 - 22:29
Napisano 10 marzec 2010 - 22:43
na taką wagę to chyba nieco zbyt wiotki ten rowerek....
ale ja nie jestem expertem
ale ja nie jestem expertem
my ,my own ,my precious
OnOne Inbred........
OnOne Inbred........
Napisano 11 marzec 2010 - 00:45
Hm szukamy daleko, a przecież IvanMTB jest właśnie z Coventry i na miejscu możecie się spotkać przy browarku
i omówić jaki rowerek dla Ciebie, a jaki dla wybranki
. Jeżeli chodzi o wymienione wyżej rowerki to ja bym skłaniał się do Kony spoko osprzęt ale brak na stanie(tego dokłądnie modelu) albo Mongoose Tyax. Albo dla niej proponuje tego Trek 3500 Disc Mountain Bike 2012 , a dla Ciebie taka Kona Sunset Bikes | Online Bike Shop | Orange, Kona, GT, Trek & Mongoose Mountain Bikes . Zgadzam sie z lukaszs co do tych Treków.
Użytkownik Paulex edytował ten post 11 marzec 2010 - 00:47
Rowery
Napisano 11 marzec 2010 - 20:05
Dzięki panowie za podpowiedzi.
Jeszcze jedna rzecz, jakie rozmiary ramy wybrać?
Jeszcze jedna rzecz, jakie rozmiary ramy wybrać?
Napisano 11 marzec 2010 - 20:32
my ,my own ,my precious
OnOne Inbred........
OnOne Inbred........