Forum rowerowe

• Jesteśmyna

Kołobrzeg - Niechorze

24 odpowiedzi w tym temacie

#21 Ryki

Świeżak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 26 postów
  • Imię:Dariusz

Napisano 30 listopad 2011 - 20:41

Stawiam na trasę Sianorzęty - Kołobrzeg. Kiedyś potrzebowałem butli gazowej na cempingu w Sianorzętach i postanowiłem przejechać linią brzegową Bałtyku, było to 07.2010r.Super, chociaż droga faktycznie przerwana. Nie wiem jak jest obecnie. Polecam ośrodek w "gierkowskim stylu"Puławy :thumbsup:

Rowery

• admin

#22 tymooteusz

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 56 postów
  • Imię:Tomasz

Napisano 14 styczeń 2012 - 22:52

Z przykrością chciałbym poinformować wszystkich miłośników dwóch kółek pedałujących po nadmorskich szlakach rowerowych, że ostatnie styczniowe sztormy, przyniosły sporo szkód na wybrzeżu niszcząc sporo ścieżek rowerowych ..

Ponownie została zniszczona trasa R-10 (czerwony szlak rowerowy) "Bike the Baltic" pomiędzy Kołobrzegiem a Sianożętami. :/
Poniżej zamieszcza kilka zdjęć tego odcinka. Wniosek jest jeden, bez umocnienia brzegu gwiazdoblokami, będzie to co roku walka z wiatrakami ...

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

źródło: gk24.pl
- Koszalin - Zielone Miasto - Zielone Ludki

Dołączona grafika

#23 michalbike

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 12
  • 531 postów
  • Imię:Michał

Napisano 14 styczeń 2012 - 23:11

Mieszkam z dala od tych terenrów, ale jednak czasem tam bywam i korzystam z połączenia rowerowego Kołobrzeg-Ustronie Morskie.
Szkoda tego, naprawdę. Droga jest bardzo przyjemna, fajnie położona. Może ktoś pójdzie po rozum do głowy i zaczną od umocnienia brzegu.

Dzięki tymooteusz za relację. Jesli coś nowego zobaczysz, usłyszysz, będę wdzięczny za informację. Mimo wszystko, miło wrócić wirtualnie nad morze, w znane tereny w środku zimy (której w sumie nie ma, ale mniejsza o to).

#24 tymooteusz

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 56 postów
  • Imię:Tomasz

Napisano 20 styczeń 2012 - 08:24

Żeby nie było tak pesymistycznie, to optymistyczna wiadomość z początkiem roku.
Otwarto nową nadbałtycką ścieżkę rowerową. Od Kołobrzegu na zachód można dojechać nową ścieżką rowerową już aż do Rogowa ( około 20 kilometrów)

http://e-kg.pl/news/...do-mrzeyna.html

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika
- Koszalin - Zielone Miasto - Zielone Ludki

Dołączona grafika

#25 tomiKG

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 30 styczeń 2012 - 11:25

Wrzucałem już zdjęcia tej ścieżki w listopadzie (są na 1 stronie tego wątku), wtedy nią jechałem, zresztą jedzie się bardzo wygodnie. Teraz było jej oficjalnie otwarte, ale można było nią jeździć już pod koniec poprzedniego roku. Cały czas czekamy na odcinek Mrzeżyno - Pogorzelica. Ścieżka miała być gotowa jesienią, ale w listopadzie od strony Mrzeżyna urywała się przy jednostce wojskowej, a od strony Pogorzelicy, jeśli wierzyć wartownikowi przy jednostce, "też już jakieś prace ruszyły". Śledzę w miarę na bieżąco stronę internetową starostwa powiatowego w Gryficach i Urzędów Gminy w Rewalu i Trzebiatowie szukając informacji na ten temat, ale od kilku miesięcy brak jakichkolwiek komunikatów...

Rowery

• admin