Cześć.
Ostatnio oglądałem film z YT, o ludziach z całego świata, jak wygląda ich przeciętna doba i był tam Koreańczyk, który od 9 lat jeździ po świecie, był w 160 krajach itd. Potem poczytałem w Empiku książkę i zauważyłem, że w Polsce jest para osób, które mają dwuletnie wyprawy itp. ale najbardziej zadziwił mnie pewien 72 letni pan, który od 12 lat jeździ rowerem po świecie mając w budżecie... 2$.
Jak oni to robią? Przecież zawsze coś musi się zepsuć w rowerze, kiedyś trzeba kupić nową koszulkę - skąd oni mają na to pieniądze?
[pasja] życie na dwóch kółkach
Started By aanndrzej, lis 03 2011 21:25
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 listopad 2011 - 21:25
Rowery
Napisano 03 listopad 2011 - 21:58
Zapewne od dobrych ludzi
ten da dętkę, inny oponę jak padnie jak mu zalega, itp. pasja nie zna granic i pieniądze raczej nie stanowią problemu dla takich ludzi, których podziwiam i szanuje. Pozdrawiam
Ride Hard, Think Fast, Take Chances... Trek World Racing - Deryck BDG, Trek - Firma która zmieniła moje "rowerowanie", przy której zostanę!
Napisano 03 listopad 2011 - 22:35
Pasja i zacięcie podróżnika oraz życzliwość ludzka.
Użytkownik durnykot edytował ten post 04 listopad 2011 - 16:52
pkt 2i
Napisano 03 listopad 2011 - 22:49
A jak zepsuje nam się suport to wtedy co?
Bo dętka to pikuś.
Napisano 03 listopad 2011 - 23:04
spotkałem ostanio niemca(wrześnień)... wracam sobie rowerem ze szkoły no i co pogaduszka, dogadaliśmy się po angielsku...
Pracuje przez 5 miesięcy a potem wyjazd w świat teraz wracał z Estonii,Litwy itd... mówi,że naprawdę groszę wydaje i to na jedzenie,śpi w namiocie,powiedział że tym razem 2-3 razy spał w hotelu bo był zmuszony. Jak to stwierdził,że całe życie marzyło mu się podróżować po świecie rowerem i tak się spełnia marzenia... to jest wolność... A muszę dodać,że sakw nie miał wypchanych tylko tak hmm "skromnie/normalnie"
edit:pracuje zimą.
Pracuje przez 5 miesięcy a potem wyjazd w świat teraz wracał z Estonii,Litwy itd... mówi,że naprawdę groszę wydaje i to na jedzenie,śpi w namiocie,powiedział że tym razem 2-3 razy spał w hotelu bo był zmuszony. Jak to stwierdził,że całe życie marzyło mu się podróżować po świecie rowerem i tak się spełnia marzenia... to jest wolność... A muszę dodać,że sakw nie miał wypchanych tylko tak hmm "skromnie/normalnie"
edit:pracuje zimą.
Użytkownik Kudlaty01 edytował ten post 03 listopad 2011 - 23:05
Rowery
Napisano 04 listopad 2011 - 20:39
Powiem tyle rower uzależnia . Nie da się tak po prostu przestać jeździć jak się wciągnie .