Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Potrzebuję porady. Kompletnie nie znam się na rowerach. Dopiero wgłębiam się w te zagadnienia. Dotychczas skupiałam się na treningach siłowych i bieganiu ale jazda na rowerze sprawia mi również dużo frajdy. W tej chwili jeżdżę rekreacyjnie na górskim rowerze Rockrider (który został wybrany przypadkowo) po szosie, ścieżkach leśnych, zdarzają się też boczne drogi z płyt Chciałbym w przyszłym  roku wystartować w 1/4 triathlonu. Proszę o poradę w zakresie doboru nowego roweru. Miałby służyć głównie do treningów na szosie ale chciałabym żeby sprawdził się również podczas rekreacyjnych przejażdżek po leśnych ścieżkach rowerowych czy drogach z płyt w weekend. Mam 168 cm wzrostu, ważę 57 kg.

Zależy mi na niskiej cenie.

Myślę nad LAZARO AERO V2 ACERA VBR i dokupieniem lemondki https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-aero-v2-damski_pid=493

Napisano (edytowane)

Zapewne masz na myśli 1/4 Ironman'a, czyli część rowerowa 45 km. Z tego co widzę po znajomych trójbojistach to powinnaś szukać roweru szosowego, w tym budżecie używanego.

Edytowane przez marcesco
Napisano (edytowane)
28 minut temu, Natalia1044 napisał:

Miałby służyć głównie do treningów na szosie ale chciałabym żeby sprawdził się również podczas rekreacyjnych przejażdżek po leśnych ścieżkach rowerowych czy drogach z płyt w weekend.

Do takich zastosowań ten Lazaro będzie ok. Na zawody tylko jakieś opony typowo szosowe założyć. Nawet takie budżetowe będą zdecydowanie szybsze: 

🔥 Wróć do nas! 

Opona Duro Dorado 700 x 28C 120TPI zwijana - sklep.rowery.pl

I do tego lekkie dętki TPU: Dętka enlee 700x23-32C 65 mm Presta, 5905527707935 • Cena • Opinie - Allegro

Edytowane przez marvelo
  • +1 pomógł 1