DarQ85 Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca Witam Ja rower trekingowy polecilibyście w kwocie maksymalnie do 3000 zł choć wiadomo im taniej tym lepiej. Moja waga to jakieś 85 kg, chciałbym robić nim trasy do 100 km, 85% to drogi asfaltowe reszta głównie lasy. Jakieś 1500-2000 km rocznie. Pozostałe wymagania: - w tej cenie musi być bagażnik i błotniki - koniecznie hamulce hydrauliczne (nigdy więcej linek a zwłaszcza V-brake) - kaseta z tyłu, dobra przerzutka z tyłu, z przodu byle jaka bo i tak nigdy nie zmieniam przełożenia - dobry łańcuch i układ korbowo-obrotowy gdyż jeżdżę dość agresywnie, zwłaszcza pod górę - wygodne siodełko - dobrze by było gdyby miał oświetlenie z prądnicy - Najlepiej gdyby obręcze kół były solidne a opony z wkladką No ogólnie dość trwały sprzęt. Poprzedni mój rower (górski Kross) wytrzymał do remontu jakieś 16-17 lat a poddał się po kolejnych 6. Obecnie nie mam żadnego upatrzonego - te które się spodobały znacząco przekroczyły budżet... A powyżej odłożonej kwoty nie mam zamiaru dokładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charlie1986 Napisano Piątek o 21:50 Udostępnij Napisano Piątek o 21:50 Kross trans 5.0 Unibike flash GTS eq 2022 Romet wagant m5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarQ85 Napisano Sobota o 16:42 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 16:42 Dzięki za propozycje. Chyba wybiorę coś z dwójki kross - unibike ale raczej ten pierwszy ze względu na sentyment do marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano Sobota o 17:18 Udostępnij Napisano Sobota o 17:18 Ja bym jeszcze na to zerknął. Trochę droższy ale ma wszystko co wypisałeś, jest hydraulika, jest o niebo lepszy napęd niż jakieś 3x8 z korbą na kwadrat a do tego 2,5-3 kg mniej na wadze niż "konkurencja" https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-dlugodystansowy-elops-900-wysoka-rama/_/R-p-305017?mc=8611229&c=Niebieski_Turkusowy No i jeszcze, przynajmniej moim zdaniem, lepiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarQ85 Napisano Niedziela o 06:38 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 06:38 Chętnie bym wziął tego elopsa bo jest w moim stylu, no ale cenowo to już półka wyżej. Przy obecnej inflacji i innych wydatkach nie bardzo mogę sobie pozwolić na dołożenie kolejnego tysiąca... Ale skoro pojawił się w tym wątku ten model ciekawi mnie jak wypada w porównaniu z innymi w podobnych widełkach cenowych ale na napędzie shimano typu: merida freeway 9500 kellys Carson 70 kross trans 8 romet wagant 8 trek dual sport 2 eq choć jak widzę treki, gianty i podobne w tej cenie warto kupić głównie dla ramy a reszte trzeba ulepszyć co powoduje kolejny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remover Napisano Niedziela o 07:23 Udostępnij Napisano Niedziela o 07:23 Pierwsze 4 to są praktycznie bliźniaki, jeden ma lepsze to, inny owo, ale generalnie - ciężki uginacz z przodu, 3x9, hydraulika, dynamo, 17kg, wyprostowana pozycja. Elops jest 3 kg lżejszy (głównie dlatego że nie ma klasycznego amortyzatora), na napęd 1x i w odróżnieniu od tych pozycja jazdy jest nieco pochylona (60 stopni). Z ciekawych ofert jest jeszcze Riverside touring 500, tam jeszcze dochodzą milion miejsc na bidony i bagażniki i sztywne osi. Tylko to juz 4000zl. https://www.decathlon.pl/p/rower-podrozny-riverside-touring-520/_/R-p-332407?mc=8643286 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano Niedziela o 07:34 Udostępnij Napisano Niedziela o 07:34 54 minuty temu, DarQ85 napisał: Przy obecnej inflacji i innych wydatkach nie bardzo mogę sobie pozwolić na dołożenie kolejnego tysiąca... Przy obecnej inflacji możliwość wzięcia rat 0 w decathlonie sprawia, że ten rower wyszedłby "taniej" niż 3k wyciągnięte z kieszeni dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarQ85 Napisano Niedziela o 09:55 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 09:55 Cytat Przy obecnej inflacji możliwość wzięcia rat 0 w decathlonie sprawia, że ten rower wyszedłby "taniej" niż 3k wyciągnięte z kieszeni dzisiaj Nie wiedziałem że jest taka opcja. Sprawdzałem tylko możliwość wzięcia na kredyt w innych sklepach, typowo rowerowych, i zawsze oprocentowanie wynosiło kilkaset zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanwisniew Napisano Niedziela o 19:08 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:08 Na allegro tez jak cos znajdziez to sa raty 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi