Dojrzalec Napisano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2022 Cześć, sezon przed nami, więc już myślę o nowych, kilkudniowych wypadach po Polsce i Europie pod pewnymi założeniami: bez namiotów, bez gotowania na kocherach, bez cienkich opon, w miarę bez ruchliwych dróg. Terminy, trasy do wspólnego uzgodnienia. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobiZet Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Wstępnie jestem zainteresowany ale ile km dziennie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dojrzalec Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 Fajnie, że się odezwałaś. Przeczytałem u Ciebie, że chciałbyś przejechać cale green velo - dla mnie za długo, na miesiąc nie mogę, raczej kilkudniowe/tygodniowe wypady. Jechałem już trochę, odcinkami, po tej trasie - nawet byłem od Elbląga... fajnie, bo dużo bocznych dróg, spokój i luz, choć z noclegami nie było najłatwiej. Nie mam limitów km, ile się pojedzie tyle będzie, ale lubię jeździć o ile pupa i nogi dają radę ... W końcu kupiłem crossa więc będzie mi łatwiej niż na góralu. Napisz cos o sobie, skąd jesteś, ile lat, na czym jeździsz, preferencje tras itd Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobiZet Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 no to u mnie jak w moim wpisie, 51 lat, Wrocław, cross. myślę o jakiś dwóch wypadach na 2-4 dni w okresie kwiecień - czerwiec, miejsce obojętne, myślę że takie przygotowawcze wypady dla sprawdzenia sprzętu. Jak masz jakis pomysł na cel w Polsce to się zgadzam z góry , dziennie myślę 50-80 km. daj znać jak u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dojrzalec Napisano 19 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 No to chyba się dogadamy. Może na początek coś lajtowego, tak abyśmy sprawdzili nasze możliwości. Może w połowie drogi, szlakiem orlich gniaz od Częstochowy... Albo od razu Dunajec... Odpisałem na Twoje zgloszenie.. Już marzy mi się wiosna i rowery... Masz WhatsApp? Jakby co to mój nr 603 063 949 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobiZet Napisano 19 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2022 ok, super odezwę się na WhatsAppie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek61 Napisano 4 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2022 Cześć, napisałem już do Was na "podrozerowerowe.info" więc tylko potwierdzam chęć popróbowania się na wyjeździe. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek61 Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 Przedstawię się szerzej: Lat 61, na rowerze jeżdżę z małymi przerwami od zawsze. W zeszłym roku przesiadłem się na trekinga ze wspomaganiem elektrycznym ale to ze względu na kłopoty z kolanami. Biorę udział w wyjazdach rowerowych zorganizowanych raz lub dwa w roku ale oprócz tego podróżuję po Polsce organizując trasy samodzielnie 50-80km/dzień, z sakwami nocując w hotelach/pensjonatach, żywiąc się w restauracjach/barach.Jestem bardzo mobilny, dojeżdżam z Krakowa samochodem albo pociągami i dysponuję sporą ilością wolnego czasu. Rozglądam się za towarzystwem rowerowym (takim mniej więcej 50+ ;)) do eskapad, moja stara grupa rowerowa zakończyła działalność jakiś czas temu ze względu na wiek uczestników. Przykładowe wycieczki które zaplanowałam sobie na ten sezon: 2dniowe: VELO POPRAD / KIELCE-KOŃSKIE-SKARŻYSKO KAM. / OPOLE-GLIWICE / 3 dniowa: RZESZOW-DUKLA-PRZEMYSL 4 dniowe: KIELCE-RAKÓW-SANDOMIERZ-ŁAŃCUT / BYDGOSZCZ-TUCHOLA-CHEŁMNO-BYDGOSZCZ 5 dniowa: KOŁOBRZEG-TRZEBIATÓW-USTRONIE M.-JAROSŁAWIEC-SŁUPSK Wycieczki mają zawarty w sobie czas na dojazd i powrót do Krakowa. Być może Rugia na rowerze.. Jestem też otwarty na ciekawe inne propozycje.. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu osoby którym taki rodzaj turystyki może pasować Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dojrzalec Napisano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 Wojtku, fajnie, dzięki, że się odezwałeś. Wszystko przed nami. Jakoś się zorganizujemy, na razie marzymy, myślimy, planujemy . Pozostańmy w kontakcie tak aby, gdy nadejdzie wiosna, być gotowym. Raz jeszcze dzięki za kontakt, pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek61 Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 Cieszę się Krzyśku z zainteresowania. Pozostajemy w kontakcie. Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelK75 Napisano 16 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Cześć, Może czasem i ja bym do Was dołączył. Paweł, 47 lat, Warszawa, rower trekingowy Cross, dystanse z reguły w okolicach 50-120km choć nieregularnie (praca), kilka razy zdarzyło mi się 180km/dzień ale dla mnie to już sporo. Preferuję jak Krzysiek (nik Dojrzalec), wycieczki jedno/kilkudniowe, bez namiotu (tanie noclegi), lokalizacje do wyboru. Myślę aby bliżej lata porwać się na trasę: Warszawa - Puławy - Sandomierz - Rzeszów - Zamość - Lublin - Warszawa Stednia prędkość w trasie - nieistotna, dla frajdy a nie na wyścigi (okolice 18-25km/h) Jeździłem trochę po rejonach Warszawy, Karkonosze i Mazury. Jak coś to dajcie znać, może będę mógł się do Was dołączyć. Pozdrawiam, Paweł p_kozlowski@poczta.fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dojrzalec Napisano 16 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Pawle, fajnie, może cos wspólnie wykręcimy; fajnie planować trasy poza głównymi drogami, asfaltami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelK75 Napisano 16 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2022 Jestem za. Tobi się coraz cieplej i powoli przymierzam się aby przeprosić się z rowerem. Dzięki za wiadomość. W kontakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi