tiko35 1 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Cześć, w rowerze żony muszę wymienić łańcuch. Niestety starego już nie mam co powoduje problem bo nie mam pojęcia jaki powinienem kupić nowy? Ile powinien mieć oczek? Sam rower to typowy rower miejski, niby ma trzy biegi, ale jak patrzę na kasetę to wygląda tak jakby nie miał (kaseta jest pojedyńcza). Pomoglibyście doradzić jaki łańcuch i ile oczek powinienem kupić tak żeby pasował? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abdesign 450 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Łańcuch nowy z pudełka i tak i tak będzie dłuższy - trzeba skracać pod konkretny rower... Ale przede wszystkim to Ty patrzysz na rower... my go nie widzimy, wrzuć ze dwa zdjęcia, bo opis troszkę chaotyczny a ze zdjęciami będzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mihau_ 345 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Łańcuch kupuje się w długości "fabrycznej" a później skraca do konkretnego roweru Skoro masz 1rz z tyłu to zapewne mowa o piaście planetarnej i będziesz potrzebował łańcucha pod 1rz. Najlepiej wrzuć jakąś fotkę Edytowane 7 Kwietnia przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tiko35 1 Napisano 7 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Zdjęcia dodaje w załączniku, mam jakiś stary łańcuch być może od tego roweru - naliczyłem 51 ogniw. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matthewinf 0 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia ten będzie ok https://allegro.pl/oferta/lancuch-rowerowy-112-ogniw-nexelo-1-bieg-spinka-7773375244 Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mihau_ 345 Napisano 7 Kwietnia Udostępnij Napisano 7 Kwietnia (edytowane) Kup łańcuch normalnej firmy, shimano, kmc, connex. Są też łańcuchy dedykowane do nexusa Te najtańsze śmieci nadają się na tydzień jeżdżenia jeśli się wcześniej nie zerwą Edytowane 7 Kwietnia przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tiko35 1 Napisano 7 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia Czy taki łańcuch będzie dobry: https://allegro.pl/oferta/shimano-cn-nx10-lancuch-rowerowy-114og-1rz-nexus-10502637424 czy szukać czegoś w wyższej cenie? Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi