mrSpiro 0 Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Witam. Zamierzam przerobić swój rower na śriednie miezy crossem a 29erem. W związku z tym czeka mnie zmiana ramy i najprawdopodobniej amortyzatora. Z powodu tych zmian mam niektóre delmate: 1. Czy zdrapanie wszystkich naklejek i pomalowanie roweru na czarno (rama + amortyzator) odstrasza złodziei? W sumie większość ludzi widząc taki rower myślą "złom". 2. Myślałem też żeby nakleić jakieś małe naklejki (np. naszego forum, albo bazyrowerów.pl) żeby ewentualnie łatwiej rozpoznać skradziony rower. 3. Rama którą wybrałem to Axigon B1 więc jest to raczej mało znany sprzęt. Może w takim razie szkoda zachodu i zostawić sobie ładny rower . Jak myślicie? Czekam na wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
To_JaT 61 Napisano 25 Lutego Udostępnij Napisano 25 Lutego Jak ktoś będzie miał okazję ukraść to i tak ukradnie, raczej malowanie nic nie zmieni. Odnalezienie skradzionego roweru graniczy z cudem i na pewno czarny nie rzucający się w oczy lakier nie pomoże w ewentualnych poszukiwaniach. Najlepsza metoda to nie zostawianie roweru bez opieki i tyle. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
woojj 1 079 Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego Tzw downgrading stosują głównie kurierzy zaklejając naklejki chamsko szkotką.... ale oni zostawiają rower na widoku w centrum miasta. Kup lepiej porządne zapięcie za 200 zł i zostawiaj rower tylko jak musisz i nie na widoku..... Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi