To_JaT 15 Napisano 25 Styczeń Share Napisano 25 Styczeń Cześć, dziś na zjeździe zapowietrzył mi się tylny hamulec a chciałbym go jak najszybciej odpowietrzyć ale nie mam kasy na zestaw do odpowietrzania. W piwnicy mam jedynie butelkę DOTa i przeglądając youtube natknąłem się na tak film: Czy ktoś tak próbował, czy jest to skuteczna metoda i czy ma ktoś jakieś wskazówki. Domyślam się że nie jest to idealne rozwiązanie ale chcę mieć w miarę sprawny hamulec na cito bo nie da się tak jeździć :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
piter614 386 Napisano 25 Styczeń Share Napisano 25 Styczeń Możesz zostawić tak otwarte na np 1 godzinę , w tym czasie powietrze powinno przejść do góry , następnie nalewasz na równo i powinno pomóż Ja często w shimano robię tak że śrubkę od zbiorniczka popuszczam i np rano dolewam płynu do klamki często jest tak że wchodzi dodatkowo po kilka kropel i wtedy hamulec jest bardzo fajnie odpowietrzony Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
marcusling 28 Napisano 25 Styczeń Share Napisano 25 Styczeń Co to znaczy. że hamulec się zapowietrzył podczas hamowania? Jak niby powietrze może się dostać do różnych składowych hamulca jeśli od początku był na 100% zalany płynem bez odrobiny powietrza? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
To_JaT 15 Napisano 25 Styczeń Autor Share Napisano 25 Styczeń 10 godzin temu, piter614 napisał: Możesz zostawić tak otwarte na np 1 godzinę , w tym czasie powietrze powinno przejść do góry , następnie nalewasz na równo i powinno pomóż Mogę zostawić zbiorniczek luzem, powietrze samo ucieknie górą, dolać tylko płynu i będzie to działać? Nie muszę pompować układu klamką tak jak na filmie? Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
piter614 386 Napisano 25 Styczeń Share Napisano 25 Styczeń Jak podpompujesz klamką powietrze wyjdzie z klamki Cytuj Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi