-
Podobna zawartość
-
Przez PanMarcinPL
Nowe hamulce SRAM Level, komplet wraz z tarczami G2SC 180mm przód, 160mm tył.
Ściągnięte od razu z nowego roweru, ani razu nie użyte. Długość przewodów 85cm przód, 140cm tył, jest to ten sam model co SRAM Level T, różnica wagi. W komplecie również adapter pod 180mm.
Cena 500zł
Preferowany odbiór osobisty lub wysyłka tylko po przedpłacie gratis paczkomatem lub kurierem +15zł
-
Przez Kanister
Cześć,
Mam następujący problem z przerzutką SRAM Rival 10s. Górne kółko przerzutki a zarazem cały wózek jest przekoszony względem kasety*. Powoduje to nieprawidłowe działanie koronki 11t natomiast na na reszcie kasety nie ma żadnych problemów i napęd działa prawidłowo. Podczas regulacji mam wrażenie jakby sprężynie brakowało siły aby podciągnąć koronkę o te 0.5mm pomimo wolnego miejsca do ogranicznika. Rower Boardman Team Carbon. Sprzęt był już wcześniej w serwisie ale nie bardzo sobie z tym poradzili.
*Na wyższych koronkach przerzutka wydaje się prostować
1) Prostowałem hak (przyrządem do tego celu)
2) Zmieniłem hak na nowy
3) Regulacje limitów, śruby H, napięcia linki itp - nie pomaga
4) Za długi łańcuch?
Poniżej załączam kilka zdjęć przedstawiających problem - widok z góry, duża-duża koronka, okolice haka przerzutki (Rower kupiłem używany, poprzedni właściciel coś kombinował w okolicy haka i widać jakieś ślady po (naprawie?) aczkolwiek koło układa się w widełkach prawidłowo.
Pozdrawiam,
-
Przez Sclicker
Witam, zamierzam wymienić napęd w moim rowerze na sram NX eagle. Posiadam piastę z bębenkiem sram XD, pytanie czy będzie pasowała do kasety PG-1230 ?(https://rowerowy.com/sklep/czesci/kasety-drivery/11-speed/prod/sram-pg-1230)
-
Przez QmtB
Witajcie drodzy forumowicze.
Czy któryś z Was jeździ/ł z tą przerzutką na trybach większych niż 42? Fabrycznie dostałem to w takim zestawieniu. Niby jest do 36 wg. Srama a te 42 trochę mało na mocniejsze podjazdy. Kminię, czy muszę zainwestować w coś więcej niż samą kasetę bo poniżej 32 na froncie też nie chciałbym schodzić. W razie W, wszystkim chętnym do doradzania w co zamiast "samej kasety" wpakować hajs z góry dziękuję za dobre chęci - mam już typy.
-
Przez bikefarm
Witam serdecznie, mam problem któremu nie mogę podołać, co więcej, nie może również podołać ktoś, kto lepiej zna się na serwisie rowerów niż ja :(
Opiszę problem najdokładniej jak się da, jeśli będzie nie jasno to postaram się zrobić jakiś filmik. Problem dotyczy piasty/napędu Sram S7, clickboxa, manetki? nie wiem:P nie znam historii roweru ale otrzymałem na serwis rower z odpiętym clickboxem (pan samodzielnie wymieniał dętkę w tylnym kole, po czym nie zdołał złożyć wszystkiego do kupy), po oględzinach okazało się, że jest zerwany plastikowy pasek z numerkami w manetce, oraz pęknięty ząbek w czerwonym elemencie od popychacza, pasek usunąłem (manetka działa płynnie), czerwony plastik wymieniłem na nowy. po wszystkim konieczna była jeszcze wymiana linki. Zabieram się do składania wszystkiego tak jak należy i pojawia się problem, manetka wrzuca do 7 biegu normalnie, po czym nie zrzuca biegów, co gorsze "na sucho" wszystko działa (manetka z clickboxem plynnie, popychacz ręcznie wsuwany/wysuwany przerzuca biegi w piaście) uprzedzając pytania, wszystko jest złożone i wyregulowane poprawnie, co jeszcze gorsze to sprawdziłem już dwie inne, sprawne manetki (to samo), inny clickbox (to samo), oraz inna piastę(!)(to samo), sprawdziłem różne kombinacje i w żadnej nie działa! Ktoś pomoże? ;(
-