Skocz do zawartości
Kross Raty 0 procent
mirek_20

[Licznik rowerowy] Licznik Sigma 1200 - problem

Rekomendowane odpowiedzi

mirek_20

Witam wszystkich.

Piszę ponieważ mam problem: od dziś licznik rowerowy nie pokazuje mi prędkości z jaką jakę.

Model to chyba BaseLine 1200, przewodowy.

Wczoraj myłem rower po dość błotnistej wycieczce. Od razu zaznaczam że nie na myjni tylko w domu ręką i wężem ogrodowym z wodą pod małym ciśnieniem.

Na sam licznik woda się nie dostała.

Co ciekawe licznik, działa, pokazuje dystans i widać że zmienia,  natomiast prędkość jest ciągle 0 KMH.

Jakieś sugestie?

Pozdrawiam

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
MikeSkywalker

Może po prostu przestawił się czujnik/magnes? 

  • +1 pomógł 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
michuuu

Gdyby się magnes przestawił to dystansu by też nie widział.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
mirek_20
10 godzin temu, MikeSkywalker napisał:

Może po prostu przestawił się czujnik/magnes? 

Miałeś rację. Dziwiło mnie tylko to, że km zliczał a nie pokazywał prędkości. Opuściłem trochę czujnik i już wszystko OK.

Dzięki, zamykam temat.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
michuuu

Ciekawe, że kilometry liczył.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×