Skocz do zawartości
goofer81

[Licznik rowerowy] Sigma BC 23.16 STS - usterka.

Rekomendowane odpowiedzi

goofer81

Witam.

Posiadam licznik rowerowy Sigma BC 23.16 STS, wyczerpała się oryginalna bateria więc wymieniłem na nową. Licznik na kolejnej baterii działał około 2 miesiące i nagle z dnia na dzień się wyłączył (trochę szybko, ale pomyślałem, że może jakaś stara była) , zakupiłem więc kolejną baterię - licznik bardzo ładnie zadziałał ale już po 24 godzinach bateria się wyczerpała, zakupiłem więc następną baterię i znów to samo na następny dzień bateria wyczerpana. Wygląda na to, że jest chyba jakieś zwarcie które bardzo szybko rozładowuje baterię.

Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem, jakaś rada?  Ewentualnie może ktoś  zna jakiś serwis który mógłby pomóc?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
sznib

Wymieniałeś tylko w liczniku czy w nadajniku tez?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
goofer81

Hej.

Może się mylę ale to chyba nie ma nic wspólnego, wymieniłem tylko w liczniku, a po ostatniej wymianie baterii wypiąłem nawet licznik z "bazy" bo pomyślałem, że może tam jest jakieś zwarcie??  stało się to samo po około 24 h pokazał się napis bateria pusta.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
sznib

Wymienia się obie na raz, bo potem takie cyrki mogą być.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Biesz766

Gdzieś Ci przebija i zwarcie robi, dlatego bateria leci.

Albo elektronika, albo zwarcie fizyczne.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
goofer81

Pisałem z dwa tygodnie temu do Sigmasport Service Germany ale niestety bez odzewu, muszę poszukać tu jakiegoś serwisu.

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdawiam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gawel76
Napisano (edytowane)

Mi pustą baterię co chwila pokazuje od paru miesięcy. Po naciśnięciu działa dalej. Wymieniałem obydwie. Teraz poczekam aż całkowicie padnie. Sprawdzałem miernikiem napięcie trzyma

Edytowane przez Gawel76

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
goofer81

Pierwsza bateria była Sony ona trzymała około 2 lat i też długo pokazywał się napis bateria pusta i w końcu wymieniłem. Jak pisałem wcześniej - na kolejnej baterii przez dwa miesiące było git i wyłączył się z dnia na dzień nawet bez napisu bateria pusta.

Dosłownie wczoraj w media kupiłem kolejną tym razem duracela i włożyłem a dziś jest już napis bateria pusta i ledwo co wyświetla.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×