-
Podobna zawartość
-
Przez kubus96
Sprzedam myk-myka Magura Vyron Elect V2 o skoku 150 mm (średnica 31,6) .
Sztyca jest nowa, raz była zamontowana do roweru w celu sprawdzenia poprawności działania (nigdy nie użyłem jej w terenie).
Całość sprzedaję w oryginalnym kartonie z pełnym wyposażeniem (sztyca, kabel micro USB do ładowania, pilot do sterowania + oringi do montażu na kierownicę, instrukcja obsługi itp.).
Cena: 1500 zł.
Wysyłka paczkomatem po przedpłacie lub odbiór osobisty.
-
Przez Unbroken_reed
Technologia Shimano - Scylence, to mechanizm pozwalający na bezgłośną pracę bębenka gdy napęd pozostaje rozłączony. 7-stopniowy kąt zazębienia to równie mocny argument za nową technologią, jednak nie pozostaje ona bez wad. Stopień wrażliwości na zabrudzenia sprawił, że z moich serwisowych doświadczeń wynika, iż prawie żadna piasta (nawet fabrycznie nowa) nie spełnia w 100% swoich technologicznych założeń.
Piasty takie jak:
-FH-M7110;
-FH-M7130;
-FH-M8110;
-FH-M8130;
-FH-M9111;
-FH-MT901,
mogą niestety być niesforne.
Jak sobie z tym poradzić? Jak uciszyć SCYLENCE? O tym wszystkim opowiem Wam w powyższym filmie!
Dla osób które wolą poradniki pisane (jest tam kilka inf. których nie umieszczałem w filmiku np. jak dokładnie użyć praski [TL-FH16] itp.): DM-MAHB001-09-ENG.pdf (shimano.com) POKAŻ MNIEJ -
Przez Unbroken_reed
Cześć, dzielę się z Tobą całą* wiedzą dotyczącą sprzęgiełek Shimano.
Ich historia, zasada działania, oraz sposób odbudowy dały podstawę do stworzenia treściwego materiału.
Zapraszam do oglądania :)
*z pewnością nie wszystko udało mi się zawrzeć w filmie, ponieważ nie chciałem żeby znacznie przekroczył pół godziny. W razie pytań służę pomocą!
-
Przez Accent_Szaj
Kaseta Shimano Deore XT CS-M8000 11 rzędów 11-40T .Wersja Box
Cena 150zł +KW(11zł Paczkomat) ,lub odbiór w Krakowie
Sprzedaję moją kasetę, która do momentu jej demontażu działała idealnie. Nigdy nie była katowana. Przejechane ma około 1000Km
Producent: Shimano Grupa Shimano: Deore XT Kod grupy Shimano: M8000 Model Shimano: CS-M8000 Przełożenia: 11 Typ Shimano: HG Przełożenie: 11-40 Zoptymalizowana kombinacja oraz stosunki przełożeń Bardzo szeroki zakres przełożeń Progresja zmiany biegów w standardzie "Rhythm step gear progression" Shimano Optymalny balans pomiędzy wagą a trwałością Kombinacja koronek aluminiowych (40T) i stalowych Wersja BOX - oryginalne opakowanie Stopniowanie: 11-13-15-17-19-21-24-27-31-35-40 id: ICSM8000140
Film z działania napędu na sprzedawanej kasecie
Galeria
-
Przez Szymon_exc
Witam mam pytanie mam rower Cube Aim sl 29 2016 r. Napęd Shimano Acera tył 8 rz. I chciałbym zmienić na 9 rz .I pytani3 jest takie czy jak zmienię kasetę ,Łańcuch,przerzutke to to będzie działać, I zmieści się w ramie wszystko?
-
Rekomendowane odpowiedzi