Forum rowerowe

• Jesteśmyna

[Warszawa] Codzienne ustawki - wspólne jazdy

991 odpowiedzi w tym temacie

#41 iksC

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 7
  • 339 postów
  • Imię:Artur

Napisano 24 wrzesień 2011 - 15:08

Cytat

A w sobotę to nie wiem gdzie pojadę

Słuchaj Dziara, mieszkasz w Konstancinie lub okolicach a Lasy Chojnowskie to naprawdę niebrzydka rzecz(mam je objeżdżone). Możesz jechać przez Czarnów na czarny szlak, przez lasy kierować się np. na Orzeszyn, ciekawa jazda jest aż do Góry Kalwarii. Na miejscu warto np. poszaleć na piaszczystych terenach poligonu obfitujących w mini pagórki, właściwie są to muldy. Stamtąd otwiera się perspektywa na szlak przy Wiśle na południe i (później) powrót w stronę Piaseczna. Takie rundy mógłbyś kończyć nad wodą. Na pewno znasz ten świetny postój "zimne doły". Za niewielkie pieniądze można tam wypożyczyć np. kajak, a jakbyś zagadał to pewnie w budce popilnowali by Ci roweru. Super sprawa.

Od Góry K. możesz też wracać wałem wiślanym. Malownicza trasa. Jeździ m.in tędy grupa "Ośka Warszawa" znajdziesz ich na forum szosowym, umawiają się bodajże przy placu zabaw w Powsinie. Jakby było mało to w Zalesiu masz pociąg, który możesz uwzględnić w eskapadzie. Gdybyś totalnie nie miał konceptu to poszukaj też pewniaków czyli np. śladu/ trasy Mazovii. Bierzesz pętla "Mega" i wrzucasz do urządzenia, do telefonu albo po prostu drukujesz co też jest bardzo dobrym wyjściem. Sam bym Ci poszukał ale nie mam już dziś totalnie czasu. Mam nadzieję, że rozbiłem Twój dylemat :D W zasadzie masz jedne z lepszych warunków do jazd w okolicy miejsca zamieszkania. Gacie krótkie czy długie nie ma znaczenia, nawet nie będziesz się zastanawiał jeśli znajdziesz dobrą trasę.

Użytkownik iksC edytował ten post 24 wrzesień 2011 - 15:15

Rowery

• admin

#42 Peter1990

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 2
  • 76 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 24 wrzesień 2011 - 19:17

No cóż ostatecznie tak wyszło,że nigdzie nie pojechałem. Artur znam doskonale tam te rejony.Akurat rzadko jeżdżę przez Czarnów,ale wiem,że są fajne tereny,są górki Czarnowskie niby są małe,ale można się nieźle po pobawić. O tak zimne doły można rozpalić ognisko nawet ostatnio ze znajomymi tam byłem i jedliśmy kiełbaski. W GK w sumie są fajne podjazdy na ulicy świętego Antoniego dużo u mnie jest do zwiedzania,ale po prostu dziś ochoty nie miałem na rower :/.Ale dzięki serdeczne!

#43 pomirot

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 9
  • 398 postów
Garaż Rower

Napisano 25 wrzesień 2011 - 18:16

Słyszałem, że pokaźna ekipa się szykuje na Mazovię w Łomiankach.
Póki co na stronie jest oficjlanie podana data 2 października, choć w Toruniu podawali, że ma być również w sobotę. Tak, czy inaczej zapraszam wszystkich zainteresowanych, nie koniecznie na ściganie, ale na fajną zabawę i spróbowanie swoich sił.

#44 ukaniex

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 50
  • 2879 postów
  • Imię:Łukasz
Garaż Rower

Napisano 26 wrzesień 2011 - 07:13

Czyli gryll, kiełbasa i piwo.

#45 iksC

Maniak

• Użytkownik
  • 339 postów

Napisano 26 wrzesień 2011 - 09:23

OK, więc kto się deklaruje ? Do grupy jeżdżącej, piwno-kiełbasianej lub wszechstronnej ;) (wyścig zintegrowany z browcem na pożegnanie sezonu startowego) ?
Wygląda na to, że będę mógł wpaść (nie ma jeszcze decyzji pomiędzy dystansem hobby a fit:)

Rowery

• admin

#46 RudaMarylka

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 4
  • 416 postów
  • Imię:Marysia

Napisano 26 wrzesień 2011 - 10:15

Oczywiście, że się deklaruję - pozostaje kwestia ustalenia czy to ma być sobota, czy niedziela :-)

... szkoda, że sama będę jechała chyba, że znajdzie się jakaś niewiasta do pary?
Co człowiek postanowi, to zrobi. Od niego tylko zależy, aby całkowicie stał się sobą, to znaczy, utrzymywał w stanie anarchii z każdym dniem groźniejszą zgraję swoich pożądań.

#47 Jorane

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 1 postów
  • Imię:Ania

Napisano 27 wrzesień 2011 - 19:30

Wyświetl postUżytkownik RudaMarylka dnia 26 wrzesień 2011 - 10:15 napisał

... szkoda, że sama będę jechała chyba, że znajdzie się jakaś niewiasta do pary?

Cześć,

ja chętnie bym się wybrała w niedzielę pokręcić się po Kampinosie.

Pozdrawiam

Ania

#48 RudaMarylka

Maniak

• Użytkownik
  • 416 postów

Napisano 27 wrzesień 2011 - 19:40

Wyświetl postUżytkownik Jorane dnia 27 wrzesień 2011 - 19:30 napisał

Cześć,

ja chętnie bym się wybrała w niedzielę pokręcić się po Kampinosie.

Pozdrawiam

Ania

Cześć!
Bardzo chętnie, jeśli tylko lubisz kręcić - to zapraszam do wspólnej wymiany umiejętności ;)

W niedzielę szykuje się maraton, może namówię Cię abyś wzięła w nim udział - będzie w Łomiankach.
Na stronie Mazovi znajdziesz wszelkie informacje - oczywiście, jeśli czujesz się na siłach...
Co człowiek postanowi, to zrobi. Od niego tylko zależy, aby całkowicie stał się sobą, to znaczy, utrzymywał w stanie anarchii z każdym dniem groźniejszą zgraję swoich pożądań.

#49 bobiik

Stały bywalec

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 784 postów
  • Imię:PioTrek
Garaż Rower

Napisano 27 wrzesień 2011 - 20:27

Może ktoś chętny na WKK w niedziele??
Sobota może być Kampinos...

#50 RudaMarylka

Maniak

• Użytkownik
  • 416 postów

Napisano 27 wrzesień 2011 - 20:33

Odbierz newsa ode mnie ;)

#51 gromix007

Świeżak

• Użytkownik
  • 40 postów
  • Imię:Marcin,tel.506688004

Napisano 30 wrzesień 2011 - 16:38

Wyświetl postUżytkownik bobiik dnia 27 wrzesień 2011 - 20:27 napisał

Może ktoś chętny na WKK w niedziele??
Sobota może być Kampinos...
jade z kolega do Kampinosu jak by co to Truskaw parking godz.12(sobota)

#52 sirSanczo

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 122 postów
  • Imię:Michau

Napisano 30 wrzesień 2011 - 21:09

ja nie mam pojecia jak na ten parking trafic, ktos z wwy jedzie?

#53 gromix007

Świeżak

• Użytkownik
  • 40 postów
  • Imię:Marcin,tel.506688004

Napisano 01 październik 2011 - 08:28

Wyświetl postUżytkownik sirSanczo dnia 30 wrzesień 2011 - 21:09 napisał

ja nie mam pojecia jak na ten parking trafic, ktos z wwy jedzie?
cześć,jedziesz do Babic i za kosciołem skręcasz w prawo tak jak prowadzi droga,dalej kierujesz sie na Izabelin i w Izabelinie lecisz do Truskawia.W momencie kiedy w Truskawiu konczy sie asfalt a zaczyna las jest parking :icon_wink:

#54 bobiik

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 784 postów
Garaż Rower

Napisano 01 październik 2011 - 17:10

Niestety dziś nie było czasu na bika)-:
Może jest ktoś chętny potrenować z WKK?
Niedziela godz 11.00 -góra stacji Kabaty

#55 iksC

Maniak

• Użytkownik
  • 339 postów

Napisano 02 październik 2011 - 17:28

Jak tam bobiik, jeździłeś ? Wkraczamy w porę roku gdzie każdy dzień jest "darowany". Poniedziałek wypada u mnie z życiorysu ale może we wtorek znaleźlibyście czas ? Np. po południu, nawet Bielan się nada...

#56 bobiik

Stały bywalec

• Użytkownik
  • 784 postów
Garaż Rower

Napisano 02 październik 2011 - 17:57

Wyświetl postUżytkownik iksC dnia 02 październik 2011 - 17:28 napisał

Jak tam bobiik, jeździłeś ? Wkraczamy w porę roku gdzie każdy dzień jest "darowany". Poniedziałek wypada u mnie z życiorysu ale może we wtorek znaleźlibyście czas ? Np. po południu, nawet Bielan się nada...

Byłem na WKK. Frekwencja 5 osób. Szybkie tempo po lesie Kabackim ,a później trochę zjazdów i podjazdów w okolicach amfiteatru Powsińskiego. Ogólnie bardzo fajnie.
Niestety mam do dyspozycji tylko soboty i niedziele)-:

#57 RudaMarylka

Maniak

• Użytkownik
  • 416 postów

Napisano 02 październik 2011 - 18:40

Apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)

Beznadzieja w tygodniu, wstaje człowiek ciemno - wychodzi z pracy, za chwilę ciemno.
Proponuję coś z WKK pokryć.

Oczywiście zawsze spontan wchodzi w grę, więc proszę pisać Panowie do mnie, pisać smsy!

#58 lukas85

Maniak

• Użytkownik
  • 507 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 03 październik 2011 - 11:15

Ja tam już się przestawiłem na roztrenowanie, bo miałem tydzień przerwy od roweru (choroba). Zacząłem biegać ok 35-40 min/ 3 razy w tygodniu, na rowerze jeżdżę tylko do pracy. Jeszcze jakaś siłownia by się przydała :icon_cool:

#59 iksC

Maniak

• Użytkownik
  • 339 postów

Napisano 03 październik 2011 - 17:28

No popatrz, a mi się wydaje, że u nas roztrenowanie trwa cały rok ;D Nic nikomu nie ujmując ale po prostu jeździmy spokojnie - nie spinamy się.
Roztrenowanie właśnie na tym polega aby STOPNIOWO obniżać intensywność i ewentualnie wprowadzać inne sporty ale z roweru nie trzeba rezygnować. Przeciwnie, wielu wykorzystuje ten okres aby wreszcie jeździć tam dokąd się chce, ile się chce i jak się chce. W najgorszym przypadku w weekend pewnie coś będzie się działo(przy znośnej pogodzie) więc może się dopiszesz ?
To kto jeszcze NIE jeździ ;) ? Piszcie, najciekawsze wypowiedzi opublikujemy, a zwycięzca otrzyma talon do zimowej przechowalni roweru :D

#60 RudaMarylka

Maniak

• Użytkownik
  • 416 postów

Napisano 03 październik 2011 - 18:00

...Iks, ja bym się przyczepiła, że się czepiasz (wolna wola), na wiosnę znowu Panom pokażesz, jakie są normy ;)