Forum rowerowe

• Jesteśmyna

Katowice WPKiW

56 odpowiedzi w tym temacie

#41 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 1
  • 368 postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 16:05

Wycieczka bez zgubienia się nie jest wycieczką :D

Użytkownik biker90 edytował ten post 15 wrzesień 2011 - 16:08

Rowery

• admin

#42 MlodyBarney

Maniak

• Użytkownik
  • 286 postów
  • Imię:Wojtek

Napisano 15 wrzesień 2011 - 17:24

Grzegorz, jestem bardzo chętny tylko, że w weekendy:) jak będzie jakiś weekend ładny to na 100% jade;)

#43 krzychu22

Maniak

• Użytkownik
  • 433 postów
  • Imię:Krzysiek

Napisano 15 wrzesień 2011 - 17:40

Jak będę miał czas i będzie to weekend to mogę was poprowadzić do Krakowa. Byłem tylko raz, ale w Tenczynku byłem z dwa albo trzy razy, a stamtąd to cały czas zielonym szlakiem R4. Pewnie Tomek też chętnie by pojechał.
Dołączona grafika

#44 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • 368 postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 08:11

Może konkretniej powiedz, który weekend października miałby to być ;)
Jak już pisałem wcześniej też bym się chętnie wybrał, raz byłem w Krakowie-> jechaliśmy drogą 780 przez Chełmek, Libiąż, Babice i tak dalej ^_^

#45 grzegorzkm

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 170 postów
  • Imię:Grzegorz

Napisano 16 wrzesień 2011 - 10:16

no mi pasuje 8 pazdziernik , jak pogoda bedzie obiecujaca to mozna sie wybrac , z tym ze mnie raczej asfalt nie interesuje , chcialbym jak najwiecej trasy zrobic sciezkami lesny lub polnymi , Krzychu a ty ktoredy bys nas prowadzil? bo ja mam zarys trasy jednak wkurza mnie to ze niema ciaglosci sciezek rowerowych , kazda gmina robi dla siebie i trzeba kombinowac aby przejechac z jednej miejscowosci do drugiej , przynajmniej tak to wyglada na mapie

Rowery

• admin

#46 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • 368 postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 12:24

No lepiej lasami raz, że bezpieczniej, a dwa, że łatwiej się będzie jechać nie zważając na to co robią kierowcy samochodów:yes:
Na takie rozwiązanie nawet bardziej się pisze :thumbsup:

Użytkownik biker90 edytował ten post 16 wrzesień 2011 - 12:24

#47 woodu16

Świeżak

• Użytkownik
  • 17 postów
  • Imię:Jarek

Napisano 16 wrzesień 2011 - 13:46

Wyświetl postUżytkownik MlodyBarney dnia 14 wrzesień 2011 - 20:44 napisał

Widział mnie ktoś kiedyś? Czerwono-biały kross level a4 2008rok:P
Hehe ja widzialem a w zasadzie widze codziennie bo sam na takim smigam ;) Pozdrowerek

#48 t0mas82

Maniak

• Użytkownik
  • 315 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 16 wrzesień 2011 - 13:52

Wyświetl postUżytkownik krzychu22 dnia 15 wrzesień 2011 - 17:40 napisał

Jak będę miał czas i będzie to weekend to mogę was poprowadzić do Krakowa. Byłem tylko raz, ale w Tenczynku byłem z dwa albo trzy razy, a stamtąd to cały czas zielonym szlakiem R4. Pewnie Tomek też chętnie by pojechał.

Przez Tenczyn fajna trasa ale może ktoś ciekawszą po terenie zna :) Z Krakowa jak będzie mało to dalej można coś w pobliżu zwiedzić, jak ostatnio byliśmy w Wieliczce to możemy tym razem do Bochni się udać :) Jak uzgodnicie termin w weekend to chętnie się dołączę.

:icon_arrow: MlodyBarney - jedziesz jutro z nami na wyrypę w góry ? Pogoda ma być ładna i jest to weekend, więc wszystkie warunki sprzyjają :) Szczegóły w wątku sosnowieckim.

Użytkownik t0mas82 edytował ten post 16 wrzesień 2011 - 13:57

Dołączona grafika

#49 krzychu22

Maniak

• Użytkownik
  • 433 postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 14:23

Jak chcemy jechć cały czas terenem to z sosiny w Jaworznie terenem do Bukowna. Tutaj kawałek asfaltu i w Płokach na czerwony szlak i chyba już dojedziemy do Tenczynka nie pamiętam dokładnie ( Tomek będzie wiedział) Z Tenczynka do doliny mnikowskiej trochę terenu ale cały czas super drogą beż samochodów. Dalej jechałem rowerowym szlakiem R4 tam był głównie asfalta ale bardzo fajnie się jechało. Osobiście podobała mi się trasa. Jak macie inne trasy terenowe to chętnie poznam.
Dołączona grafika

#50 MlodyBarney

Maniak

• Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 16 wrzesień 2011 - 21:15

Niestety jutro mam rodzinny weekend ostatnio co weekend coś robię więc tym razem na rodzinę i sprzątanie przyszła pora, a szkoda:P To może przy okazji zahaczyć gdzieś o szlak orlich gniazd? Jakaś Pieskowa skała czy coś w tym stylu:P

#51 t0mas82

Maniak

• Użytkownik
  • 315 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 15:39

Może październikowy wypad na Kraków dojdzie do skutku i znów ruszą połączone siły bikerów z Katowic,Sosnowca i okolic :) Grzegorz będzie zadowolony jeśli pojedziemy tak jak pisał Krzychu, asfaltów nie będzie dużo - a jeśli będą to mało uczęszczane przez samochody. Dni coraz krótsze więc myślę, że do Krakowa i z powrotem będzie dość.
Jest plan by zrobić cały szlak orlich gniazd - do Cz-wy pociągiem i objechać lub odwrotnie Kraków :) Ale to wycieczka na przyszły sezon w wakacje, gdy dzień jest dłuższy.
Dołączona grafika

#52 MlodyBarney

Maniak

• Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 20:22

tomas w 2 strony to ja odpadam, no chyba, że cały czas asfaltem to szose będę miał i tyle... Nie mam na tyle sił, żeby ścieżkami przejechać 200km niestety. Więc jak coś to ja zamawiam pociąg...

#53 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • 368 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 20:26

heh A ja bym może i dał radę, ale z 2 godzinnym odpoczynkiem gdzieś na miejscu :icon_cool:

#54 krzychu22

Maniak

• Użytkownik
  • 433 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 21:08

Na tak długi odpoczynek to nie ma czasu ;) , chyba że chcesz być na rowerze 20 godzin. Dzień krótki i żeby objechać taką trasę to trzeba zredukować liczbę postojów do minimum. A szlaki jakimi mamy jechać miejscami wymagają ostrzejszego pedałowania.
Dołączona grafika

#55 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • 368 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 21:26

Nie chodzi mi o tempo tylko o to by jak najszybciej dotrzeć na miejsce i tam odpoczynek zrobić, a w czasie jazdy tak co 30-50km jakąś 2-3 min odpoczynku i dalej :yes:
Co do dnia to faktycznie co raz krótszy się staje powoli więc chyba nie ma sensu zbytnio tak dużego dystansu robić-> Do Krakowa i coś tam pokręcić korbą jeszcze i tyle na pociąg i z powrotem :thumbsup:

Użytkownik biker90 edytował ten post 18 wrzesień 2011 - 21:28

#56 t0mas82

Maniak

• Użytkownik
  • 315 postów

Napisano 18 wrzesień 2011 - 21:57

Powrót można ułatwić jadąc asfaltami przez Krzeszowice, Miękinie do Płoków zamiast terenowym szlakiem :) Stamtąd to już po płaskim do domu.
W październiku kończy się promocja na przejazd PKP z rowerem - teraz będzie 5.5zł zamiast złotówy :(
Dołączona grafika

#57 biker90

Maniak

• Użytkownik
  • 368 postów

Napisano 20 wrzesień 2011 - 09:37

Szkoda, że ta promocja się kończy :yucky: Pogoda daje nam już w kość i nic planować nie da się z tak dużym wyprzedzeniem już niestety :angry2: Tak ma się utrzymać na dłuższej z kilkoma dniami kiedy będzie można pokręcić korbą :huh: Miejmy nadzieję, że akurat trafimy na pogodę jak pojedziemy do tego Krakowa(o ile w ogóle śmigniemy!?) :mellow:

Użytkownik biker90 edytował ten post 20 wrzesień 2011 - 09:37