[Akcja] Lampki Magicshine - nowa dystrybucja.
Started By DominikM, sie 02 2011 06:40
89 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 16 kwiecień 2012 - 13:29
Porównywarkę masz w sygnaturze Dominika - www.light-test.info/
Nie jeździłem na 858 więc nie mam porównania. Co do 872 podpisuję się pod tym co napisał ultrasoniak. Lampa potrafi uczynić prawdziwą jasność i sprawić, że jazda w technicznym terenie w nocy będzie praktycznie bezstresowa.
I na to bym głównie patrzył. Piszesz, że 858 nie doświetla terenu, a to przecież kluczowy aspekt bezpieczeństwa przy szybkiej jeździe w nocy. Dla mnie wart 300 zł.
Oczywiście to przy założeniu, że jeździsz z lampą na kasku. Z kierownicy nie doświetlisz porządnie choćby miała 5000 lumenów.
Nie jeździłem na 858 więc nie mam porównania. Co do 872 podpisuję się pod tym co napisał ultrasoniak. Lampa potrafi uczynić prawdziwą jasność i sprawić, że jazda w technicznym terenie w nocy będzie praktycznie bezstresowa.
I na to bym głównie patrzył. Piszesz, że 858 nie doświetla terenu, a to przecież kluczowy aspekt bezpieczeństwa przy szybkiej jeździe w nocy. Dla mnie wart 300 zł.
Oczywiście to przy założeniu, że jeździsz z lampą na kasku. Z kierownicy nie doświetlisz porządnie choćby miała 5000 lumenów.
Rowery
Napisano 17 kwiecień 2012 - 04:14
Wie ktos ile czasu świeci na poszczególnych trybach MJ-872 na aku tym z mniejszą pojemnością i tym z większą ?
Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
------ __o
----_`<,_
---(_)/ (_)
Rowerki: Giant Yukon Disc 2009. Specialized Camber Comp 2011
----_`<,_
---(_)/ (_)
Napisano 21 kwiecień 2012 - 17:41
------ __o
----_`<,_
---(_)/ (_)
----_`<,_
---(_)/ (_)
Napisano 22 kwiecień 2012 - 05:56
Użytkownik Obes dnia 21 kwiecień 2012 - 21:02 napisał
Widziałem te aukcje tego sprzedającego, ma z aku mj-872 5,6Ah i 6,6 Ah z raptem różnicą 2zł w wysyłce, a cena taka sama albo pomyłka jakaś. Ciekawe tylko jakiej jakości są te 6,6 Ah akumulatory bo nawet nazwy firmy nie ma...
Użytkownik dymcio111 edytował ten post 22 kwiecień 2012 - 05:56
------ __o
----_`<,_
---(_)/ (_)
----_`<,_
---(_)/ (_)
Rowery
Napisano 22 kwiecień 2012 - 11:43
Jakiej jakości to ja nie wiem, w każdym bądź razie akumulator 5,6 Ah jest tej samej jakości co w sklepie który podałeś, za to znacznie tańszy ...
Pakiet 6600 ah jest poskładany z 6 sztuk po 2200 ah, nie są to zbyt wyżyłowane akumulatotki, więc nie bał bym się raczej o ich parametry ... nazwa firmy jest - BAK ... ta:
CHINA BAK BATTERY, INC.
Pakiet 6600 ah jest poskładany z 6 sztuk po 2200 ah, nie są to zbyt wyżyłowane akumulatotki, więc nie bał bym się raczej o ich parametry ... nazwa firmy jest - BAK ... ta:
CHINA BAK BATTERY, INC.
Użytkownik Obes edytował ten post 22 kwiecień 2012 - 11:45
Napisano 04 maj 2012 - 17:57
Czesc!
Drodzy forowicze, jeszcze rano bylem prawie zdecydowany na komplet oswietlenia z allegro za 10zl, po przeczytaniu Waszych opinii + genialnej strony internetowej http://www.light-test.info zdecydowalem sie na oswietlenie Magicshine. Autem zdecydowanie bardziej lubie jezdzic noca, moze z rowerem bedzie podobnie.
Na poczatek, jestem w stanie przeznaczyc na oswietlenie (uwaga) 20 x tyle ile zamierzalem, a wiec ok 200zl, aktualnie zastanawiam sie nad http://allegro.pl/la...2312268836.html, pytanie czy jest to sprawdzony sprzedawca, oraz czy warunki gwarancja sa standardowe dla Magicshine.
... no chyba ze dostane cos lepszego w tej cenie
Dodam jeszcze ze mieszkam w Berlinie i w gre wchodzi rowniez niemiecki eBay.
Drodzy forowicze, jeszcze rano bylem prawie zdecydowany na komplet oswietlenia z allegro za 10zl, po przeczytaniu Waszych opinii + genialnej strony internetowej http://www.light-test.info zdecydowalem sie na oswietlenie Magicshine. Autem zdecydowanie bardziej lubie jezdzic noca, moze z rowerem bedzie podobnie.
Na poczatek, jestem w stanie przeznaczyc na oswietlenie (uwaga) 20 x tyle ile zamierzalem, a wiec ok 200zl, aktualnie zastanawiam sie nad http://allegro.pl/la...2312268836.html, pytanie czy jest to sprawdzony sprzedawca, oraz czy warunki gwarancja sa standardowe dla Magicshine.
... no chyba ze dostane cos lepszego w tej cenie
Napisano 05 maj 2012 - 13:48
Jest to nowa wersja, która daje światła coś pomiędzy 3.0 a 4.0. Niestety jednak bliżej jej do 3.0
Użytkownik doms edytował ten post 05 maj 2012 - 13:50