Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Recenzja]Kominiarka Nalini

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Fistach

Stały bywalec

• Elita
  • Reputacja: 1
  • 760 postów

Napisano 17 styczeń 2006 - 12:30

Witam!

jakis czas temu zakupilem kominiarke niby rowerowa (ale uzywame jej tez na nartach) firmy Nalini.

Dopiero teraz naszly mrozniejsze dni i dlatego dopiero teraz moge napisac ta krotka recenzje.

Kominiarka jest dostepna w dwoch rozmiarach XL i XXL w cenie 45 zł(jak w temacie) - na Allegro. nie wiem jak w sklepach.

Po kilku dniach jezdzenia w tej kominiarce moge smialo stwierdzic ze jest GENIALNA. Przy -10 pocila mi sie glowa ! Musialem od czasu do czasu odslonic wiekszosc twarzy zeby wychlodzic glowe. Kominiarka siega sporo ponizej szyi przez co mozna ja wlozyc bezposrenio pod T-shirt lub bluzke Termiczna i nie ma potrzeby korzystania z szalika. Jest oczywiscie bardzo wygodna i swietnie przylega do skory. Pomimo tego ze mam bardzo dobrze wentylowany kask to i tak wogole nie czuc zimna na glowie spowodowanego tym ze poruszam sie szybko (okolo 40 km/h - wiecej w zimie nie proboje). Minimalna temperatura przy ktorej jezdzilem w tej kominiarce to -14 stopni - i jest po prostu GIT!!

Bardzo a nawet BORDO polecam! WARTO!

Aha jezeli ktos ma jakies pytania itd prosze zostawic w tym temacie lub PM.

Użytkownik Fistach edytował ten post 17 styczeń 2006 - 12:31

Relacja z wycieczki Maków Podhalański -> Kraków - relacja tutaj!
Mój Blog rowerowy:)

v-max: 79 km/h
max dist. :
90 km
max height:
1045 m n. p. m. - Mosorny Groń

Pozdrawiam

Fistach

Rowery

• admin

#2 rowerzystka

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 631 postów

Napisano 17 styczeń 2006 - 13:18

Po sobotniej i niedzielnej wycieczce też postanowiłam kupić kominiarkę. Właśnie firmy Nalini. Mam ich komplet zimowy (kurtka + spodnie) i jestem z nich bardzo zadowolona. Ostatnio jest mroźnie, a jazda z ręką raz na jednym policzku, raz na drugim, by jakoś ogrzać twarz jest bez sensu, będzie więc kominiarka :rolleyes:
Podziękowania dla Rikera :)

#3 Dexter_6669

Pro

• Nowy użytkownik
  • 167 postów

Napisano 30 październik 2006 - 20:24

ja też sobie kupiłem i jest ok POLECAM

#4 piotrkv

Maniak

• Użytkownik
  • 530 postów

Napisano 12 listopad 2006 - 20:48

Właśnie czegoś takiego szukałem, tylko nie wiedziałem co kupić bo tego jest bardzo wiele. Dzięki za podpowiedz :P

#5 Misiek^^

Master

• Elita
  • 1654 postów
  • Imię:Michał

Napisano 12 listopad 2006 - 21:15

Ja mam z polartec'a i spisuje sie superowo zarówno na rowerze jak i na nartach (pod kask) :)

Rowery

• admin

#6 Loko

Maniak

• Użytkownik
  • 567 postów

Napisano 25 kwiecień 2007 - 22:24

A jaką dokładnie kominiarke kupiłes , chodzi mi o krój ,bo wpisuje w google to rozne są ;) i odnosnie jej kroju , to jezeli masz zasłonione usta to jak sie oddycha?
Sprzedam tanio nowe części do aut wszystkich marek.