Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[Kamerka] Moja opinia o MD 80

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 kalin20

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 5
  • 242 postów
  • Imię:Michał

Napisano 07 lipiec 2011 - 22:00

Jak obiecałem postaram się napisać jakąś recenzje tej kamerki.

Można ją kupić za ok 70 zł. Kamerka robi naprawie pozytywne wrażenie, jest mała i nawet nieźle wykonana. W zestawie dostajemy rożne uchwyty, jednak nie ma takiego którego można użyć do full face albo orzeszka. Cóż nie można wymagać za dużo. Karta zapisuje obraz na kartach micro sd, i tu też jest problem, bo trzeba kupić odpowiednio szybką kartę żeby kamerka nie gubiła klatek. Ja zakupiłem kartę 4 gb class 4 i jest świetna.
Teraz do do obsługi.
Kamerka ma dość małe przyciski, jej obsługa staje się kłopotliwa w rękawiczkach, można ją co prawda odpalić za pomocą głosu, ale jeszcze nie testowałem tej funkcji.Teraz najgorsza wada, kamerka ma bardzo wąski kąt widzenia, jest to irytujące i bardzo wkurza, ale można łatwo sobie z tym poradzić, kupujemy szerokokątny obiektyw koszt ok 40 zł. Filmiki które są dołączone są kręcone z takim obiektywem. Kolejną irytująca mnie rzeczą było to że po podłączeniu kamerki do komputera nie mogłem skopiować filmów, okazało się że kabel z zestawu był marnej jakości, wymiana na taki od aparatu rozwiązała problem

Co do akcesorii
Mamy klips który możemy przypiąć do ubrania, podstawkę magnetyczną z przegubem kulowym, podstawkę którą możemy przeczepić na stałe gdzieś np do biurka. Jest też pokrowiec silikonowy, który można przypiąć np do paska
http://cdn2.iofferph...order-b685b.jpg

Podsumowując, kamerka jak za te pieniądze jest ok, nadaje sie na motocykl, rower czy do samochodu, nie oferuje może jakiejś super jakości, ale nie jest źle.

Rowery

• admin

#2 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 10
  • 350 postów
  • Imię:Paweł
Garaż Rower

Napisano 09 lipiec 2011 - 07:34

A możesz zapodać jakiś filmik testowy ? Bo "nie jest źle" to dosyć ogóle pojęcie ;) . Chciałbym się dowiedzieć czy jak wezmę tą kamerkę na szlak obraz to nie będzie jedna kolorowa maź.

#3 kalin20

Maniak

• Użytkownik
  • 242 postów

Napisano 12 lipiec 2011 - 17:52

noo ok, zapomniałem o filmikach, wieczorem bedą ;)

#4 ziz

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 53 postów
  • Imię:Grzegorz

Napisano 12 lipiec 2011 - 23:27

Nie zebym poganial, ale wieczor sie konczy a filmow brak. A jestem zainteresowany kamerka za nieduza kase.

EDIT: Cos znalazlem. Ale i tak przydaloby sie real video skrecone przez naszego forumowicza

Użytkownik ziz edytował ten post 12 lipiec 2011 - 23:30

#5 mrkura

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 10
  • 350 postów
  • Imię:Paweł
Garaż Rower

Napisano 13 lipiec 2011 - 05:35

Tylko na tym filmie droga jest równa jak stół. Z tego wynika, że filmik ze szlaku w zacienionym lesie nie wchodzi w gre.

Rowery

• admin

#6 kalin20

Maniak

• Użytkownik
  • 242 postów

Napisano 13 lipiec 2011 - 18:26

Już wrzucam filmiki na youtube, będzie to zjazd z górki po dość nierównej drodze, 2 skoki i tyle
Kamerka była przymocowana do swetra klipsem wiec trzeba brać pod uwagę że może latać troche ;)

Przepraszam za post pod postem, ale nie moge edytować

SUNP0003 - YouTube

Łapcie link do ściągnięcia tego filmu, jakość jest dużo lepsza niż ta na youtube

Darmowy hosting plików, zdjęć i obrazków - Hostuje.net

#7 kaapeo

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 202 postów
  • Imię:Adam

Napisano 26 październik 2011 - 13:32

Jakiś czas temu zakupiłem kamerę w breloku. Jakoś nagrywania podobna do kamerki MD80, mała cena, bardziej przydatne. Można łatwo zaczepic np na licznik, pod siedzeniem. Nagranie nie wygląda jak pokaz slajdów etc. Już gdy dochodzi zmierzch to w lesie trochę ciemno nagrywa.