Cytat
nie chodzi mi o to, że na sól tylko o to, że dużo lepiej od innych działa w ciężkich warunkach, a sól to ciężkie warunki, poza tym jakoś mi nic w rowerze nie rdzewieje oprócz amortyzatora marki ZOOM
Cytat
Poniżej -5 owe spodnie membranowe właśnie na to jeszcze... kalesony.. ugotujesz się. Chyba, że masz zamiar jeździć w jeansach
kalesony jak jest mniej niż -15, jeździłem i po 40 kilometrów i się nie ugotowałem.. poza tym nie każdego stać na spodnie rowerowe na zimę, na jesień, na lato, na wiosnę, na przedwiośnie i przedzimie itd.. forum jest od tego, żeby każdy się podzielił swoimi doświadczeniami
Cytat
Gogle... w górach wysokich używam, podobnie na nartach.
chyba nie jeździłeś rowerem w śnieżycę gdy śnieg tak wali po oczach, że bez gogli się jechać nie da, albo gdy pada zamarzający deszcz aż skóra na twarzy odpada
Cytat
W zasadzie najbardziej dbam o spd bo mi ich szkoda.
o SPD nic nie powiem bo nie mam
Cytat
tylko upewnij się, że skarpety nie są za grube bo Ci się szybko palce odmrożą.
raczej żeby nie były za ciasne, to, że są grube to dobrze
Cytat
Zimą rower jest bardzo narażony na korozję.
owszem JEST bardziej podatny na korozję ale jeśli się o niego bardziej dba niż latem (j.w. napisałem) to napęd nie będzie do wywalenia.. jeżdzę zimą odkąd pamiętam i nigdy nie wyrzuciłem żadnego elementu napędu tylko dlatego, że była zima, mimo, że miałem tanie wolnobiegi to działały poprawnie i do czasu aż ząbki zjechały się tak, że łańcuch się ślizgał wtedy wymieniłem napęd
z mojej strony koniec OT
Użytkownik Szogun123 edytował ten post 27 luty 2011 - 21:58