Witam. Otóż mam problem z kołem mianowicie:
1.Koło ociera mi o dolne widełki, ale nie po stronie łańcucha tylko po drugiej stronie.
2.Koło wkłada sie pionowo.
3.Kiedy wkładam koło ono już na starcie jest już skierowane w te strone po której ociera.
4.Wpadłem na pomysł "no dobra, niech wytrze ile musi a potem przestanie" ale nie ! Koło konsekwentnie dalej idzie głębiej (dodam że już mi troche widelca wytarło z aluminium i mam wgłębienie..)
5. Jak jade to czuć bardzo jak trze, ale nie wiem co z tym zrobić, czy wina może leżeć po stronie osi?
[koło] skrzywiona ośka? :(
Started By gmail, wrz 10 2010 10:17
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 10 wrzesień 2010 - 10:17
Rowery
Napisano 10 wrzesień 2010 - 11:29
Użytkownik gmail dnia 10 wrzesień 2010 - 10:17 napisał
4.Wpadłem na pomysł "no dobra, niech wytrze ile musi a potem przestanie" ale nie ! Koło konsekwentnie dalej idzie głębiej (dodam że już mi troche widelca wytarło z aluminium i mam wgłębienie..)
To tak jakbyś się zranił poważniej i wpadł na pomysł "niech sobie krew leci, w końcu przestanie".
Bardzo możliwe ze masz scentrowane koło, najlepiej idź z rowerem do serwisu.
Napisano 10 wrzesień 2010 - 12:53
No wiem że to troche głupie rozwiązanie było, ale pieniędzy na razie nie mam na serwis ;p A jeździć mi sie chce (w sensie dużych odległości nie, bo tylko w dircie jeżdże), dlatego chciałem to wziąść na logike, skoro koło sie lekko skrzywiło to powinno wytrzeć ile może trudno ale przestanie, a tu szok koło coraz głębiej leci, dlatego za tydzień do serwisu idzie ;/
Napisano 10 wrzesień 2010 - 13:16
centrowanie koła u mnie 20-30 zł
Napisano 10 wrzesień 2010 - 14:56
Mimo wszystko masz już osłabioną ramę w miejscu tego przetarcia, i nie wiadomo czy tam nie strzeli. Zwłaszcza że "męczysz" rower na dirtach.
Rowery