Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[koło] skrzywiona ośka? :(

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 gmail

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • Reputacja: 0
  • 18 postów

Napisano 10 wrzesień 2010 - 10:17

Witam. Otóż mam problem z kołem mianowicie:

1.Koło ociera mi o dolne widełki, ale nie po stronie łańcucha tylko po drugiej stronie.
2.Koło wkłada sie pionowo.
3.Kiedy wkładam koło ono już na starcie jest już skierowane w te strone po której ociera.
4.Wpadłem na pomysł "no dobra, niech wytrze ile musi a potem przestanie" ale nie ! Koło konsekwentnie dalej idzie głębiej (dodam że już mi troche widelca wytarło z aluminium i mam wgłębienie..)
5. Jak jade to czuć bardzo jak trze, ale nie wiem co z tym zrobić, czy wina może leżeć po stronie osi?

Rowery

• admin

#2 sznib

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 127
  • 1657 postów
  • Imię:Krzysiek
Garaż Rower

Napisano 10 wrzesień 2010 - 11:29

Wyświetl postUżytkownik gmail dnia 10 wrzesień 2010 - 10:17 napisał

4.Wpadłem na pomysł "no dobra, niech wytrze ile musi a potem przestanie" ale nie ! Koło konsekwentnie dalej idzie głębiej (dodam że już mi troche widelca wytarło z aluminium i mam wgłębienie..)

:( :) :)
To tak jakbyś się zranił poważniej i wpadł na pomysł "niech sobie krew leci, w końcu przestanie".
Bardzo możliwe ze masz scentrowane koło, najlepiej idź z rowerem do serwisu.

#3 gmail

Świeżak

• Nowy użytkownik
  • 18 postów

Napisano 10 wrzesień 2010 - 12:53

No wiem że to troche głupie rozwiązanie było, ale pieniędzy na razie nie mam na serwis ;p A jeździć mi sie chce (w sensie dużych odległości nie, bo tylko w dircie jeżdże), dlatego chciałem to wziąść na logike, skoro koło sie lekko skrzywiło to powinno wytrzeć ile może trudno ale przestanie, a tu szok koło coraz głębiej leci, dlatego za tydzień do serwisu idzie ;/

#4 kreteda

Amator

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 10 wrzesień 2010 - 13:16

centrowanie koła u mnie 20-30 zł

#5 sznib

Master

• Użytkownik
  • Reputacja: 127
  • 1657 postów
  • Imię:Krzysiek
Garaż Rower

Napisano 10 wrzesień 2010 - 14:56

Mimo wszystko masz już osłabioną ramę w miejscu tego przetarcia, i nie wiadomo czy tam nie strzeli. Zwłaszcza że "męczysz" rower na dirtach.

Rowery

• admin