Wstęp (który można pominąć).
Od niemal 10 lat uprawiam aikido. Swego czasu by poprawić kondycję zacząłem też biegać. Treningi urozmaiciłem również jazdą rowerem, jednak mój stary Wagant słabo się do tego celu nadawał. Postanowiłem zatem na "stare lata" kupić szosówkę, na której mógłbym trenować. Koniec końców zamówiłem ramę u Orłowskiego, które złożył mi fantastyczny rower na osprzęcie Campagnolo. No i mnie wzięło...
Pomysł Kolarskiej Drużyny Szpiku.
Jak wspomniałem biegam. Biegam w Drużynie Szpiku. Nie jest to żaden formalny klub mający trenera, obozy i zgrupowania, ale ludzie, którzy promują oddawanie szpiku. Chodzi jedynie o to by promować ideę. Zakładam koszulkę na treningi i starty w biegach ulicznych. Zatem jakoś tak "naturalnie" wpadłem na pomysł by Drużynę Szpiku rozszerzyć o kolarzy. Tym bardziej, że gdzie jak gdzie, ale w kolarstwie Drużyna ma znaczenie. Pomysł wśród szosowców chwycił natychmiast i w niecałe dwa miesiące zrobiło się nas ponad 40 osób..
Postanowiłem zatem do Kolarskiej Drużyny Szpiku zaprosić także kolarzy MTB. Zresztą każdy miłośnik dwóch kółek, od zapalonego MTBowca, przez szosowego wycinacza, rowerzysty miejskiego, rowerowych podróżników czy osób jeżdżących tylko rekreacyjnie, jest mile widziany w Kolarskiej Drużynie Szpiku.
Do Drużyny będziemy chcieli włączyć znanych kolarzy. Wie o nas już sportowa redakcja radiowej Trójki na czele z redaktorem Olszańskim, który pewnie dziś odbierze na poczcie swoją koszulkę
Na czym rzecz polega.
Jeździmy w koszulkach Drużyny Szpiku. Jak taka koszulka wygląda można zobaczyć TUTAJ.
Ja organizuję koszulki i spodenki. Na dniach powstał też projekt spodenek drużyny czerwonych i czarnych..
Koszulka kosztuje 49zł zaś spodenki 85zł. Gdy uzbiera się 8-10 sztuk, zamawiam.
Bardzo wielu rowerzystów nie jest zrzeszonych. Sporo startuje w maratonach, trenuje, bądź rekreacyjnie jeździ w koszulkach teamowych grup kolarskich. Dlaczego by nie założyć koszulki, której noszenie daje coś dobrego?
Nawet jeśli nikt z was do Nas nie dołączy, to przynajmniej o nas usłyszeliście.
To jest link do strony Drużyny: Drużyna Szpiku
Temat oczywiście do dyskusji. Śmiało pytać o wszystko, pisać w sprawie koszulek i spodenek.
Pozdrawiam!
Użytkownik irimi edytował ten post 15 czerwiec 2010 - 08:59