"Nazywam się Joanna Śliwińska mieszkam w Sosnowcu i studiuję Zarządzanie na Akademii Ekonomicznej w Katowicach. Ponad 2 lata temu po kontuzji kolana okazało się, że niestety nie mogę uprawiać wielu bliskich mi sportów jak siatkówka czy bieganie, jednym z niewielu jaki mogłam wtedy uprawiać była jazda na rowerze. W pewnym momencie to właśnie rower stał się moją pasją, a szczególnie samodzielne wyprawy gdzieś w nieznane.
Zaczęło się od krótkich paru godzinnych wyjazdów ze znajomymi, następnie była wyprawa do Chrzanowa, Krakowa, Częstochowy, Zakopanego, Czorsztyna oraz wyprawy nadmorskie. W ciągu wakacji w 2009 roku przejechałam ok. 1500 kilometrów. Jazda rowerem okazała się najlepszą rozrywką i sposobem na spędzanie wolnego czasu.
Tegoroczny cel wyprawy:
W tym roku celem mojej wyprawy jest. Dojechanie z Sosnowca do Przylądka Rozewie, a następnie powrót przez Kołobrzeg, Poznań, Wrocław, Częstochowę, Kielce, Lublin, Wolbrom do Sosnowca.
Dlaczego taka trasa? Jak wiadomo Rozewie to najdalej na północ wysunięty punkt Polski, a powrót to wycieczka po najciekawszych i nieznanych mi miastach i miejscach w Polsce.
Trasa:
Sosnowiec – Częstochowa – Wieluń –Sieradz – Kłodawa – Rypin – Malbork – Gdańsk – Gdynia -Rozewie (około 800 km)
Rozewie – Kołobrzeg – Poznań – Trzebnica – Częstochowa – Kielce –Lublin – Kielce – Miechów – Ogrodzieniec – Sosnowiec (około 1400 km)
(Łącznie około 2200 km)
Dziękuję za poświęcony czas"
Poszukuję sponsorów oraz patronów medialnych. Loga będą umieszczone w materiałach promocyjnych oraz na koszulce.
Joanna Śliwińska
j.b.sliwinska@gmail.com
[wyprawa rowerowa] Rowerem Przez Polskę
Started By Mieciu, gru 09 2009 16:41
Brak odpowiedzi do tego tematu