Witajcie
w sobotę i niedzielę (7 i 8) listopada miałem okazję odwiedzić rodzinę w Kwidzynie, zabrałem też ze sobą rower i wyskoczyłem na objazd tasy rodzinnej. Zaskoczyły mnie śmieci wzdłuż trasy. Może butelki po powerade mógł wyrzucić ktoś zmotoryzowany, bo sporo było śladów po quadach i crosówkach ale nie sądzę by foliowe taśmy z logo skandii powywieszał ktoś po maratonie. Nie powiem że było tego mnóstwo ale sporadycznie się zdarzały, jedną taką zabrałem ze sobą na pamiątkę (leżała w krzaczorach bo wiszących nie ruszałem, nie miałem też miejsca gdzie schować). Prośba do organizatora - moi drodzy sprzątajcie bardziej uważnie bo takie śmieci szpecą.
Śmieci na trasie rodzinnej w Kwidzynie
Started By mrmorty, lis 12 2009 01:38
9 odpowiedzi w tym temacie
Rowery
Napisano 12 listopad 2009 - 09:45
Nie wiem jak to jest w innych miastach, ale w Chodzieży za sprzątanie trasy po maratonie zabrali się członkowie Chodzieskiego Towarzystwa Rowerowego, jeszcze przez tydzień po maratonie można było ich spotkać na rowerach, zbierających butelki i papierki po batonach. Natomiast do tej chwili na całej trasie zostały zaledwie 2 taśmy skandii które wiszą zawiązane na gałęziach.
Napisano 12 listopad 2009 - 15:15
mrmorty masz rację. Minęło już prawie 1,5 miesiąca więc było dużo czasu na sprzątnięcie.
GTRider's

Napisano 14 listopad 2009 - 16:42
W Gdańsku też ciągle wiszą taśmy skandi. A przypomnę, że maraton odbył się 7 czerwca, czyli daaaaawno.
Napisano 15 listopad 2009 - 21:14
dawno tam nie byłem będę się musiał przejechać i looknąć
Flota Gdynia
Rowery
Napisano 16 listopad 2009 - 20:35
A może orgi liczą na to że w przyszłym roku będzie troszkę mniej do znakowania jeżeli te z tego roku zostaną.
GTRider's

Napisano 17 listopad 2009 - 10:48
Takie śmieci to woda na młyn przeciwników rowerów i maratonów. Org chyba nie wychodzi z założenia, że ktoś będzie po nim sprzątać bo inaczej maratonu za rok nie będzie?
Napisano 01 grudzień 2009 - 22:02
Użytkownik ulvgar dnia 17 listopad 2009 - 10:48 napisał
Takie śmieci to woda na młyn przeciwników rowerów i maratonów. Org chyba nie wychodzi z założenia, że ktoś będzie po nim sprzątać bo inaczej maratonu za rok nie będzie?
-----
Napisano 09 grudzień 2009 - 10:19
Użytkownik arroyo dnia 12 listopad 2009 - 09:45 napisał
Nie wiem jak to jest w innych miastach, ale w Chodzieży za sprzątanie trasy po maratonie zabrali się członkowie Chodzieskiego Towarzystwa Rowerowego
Czyli tak samo jak na Mazovii, gdzie sprzątaniem się zajmują albo jakieś lokalne grupy entuzjastów, albo Ratownicy Rowerowi. Zresztą nie mam zbyt dobrej opinii o współpracy RR z organizatorem (Mazovią) - wykręcali się z obiecanej należności za pomoc medyczną...
Adrian S. the Lajt Raider: All terrain, all mountain.
Picasa Web Albums - Adrian Socho - Oddam-Sprzedam
ACID Serwer student�w Chemii PW!
Picasa Web Albums - Adrian Socho - Oddam-Sprzedam
ACID Serwer student�w Chemii PW!

Temat jest zamknięty