Forum rowerowe

• Jesteśmyna

- - - - -

[szorty] Endura Burner 3/4

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 goncik

Pro

• Użytkownik
  • Reputacja: 4
  • 128 postów
  • Imię:Lukasz
Garaż Rower

Napisano 22 wrzesień 2009 - 22:03

Dziś zakupiłem szorty Endura Burner. Takie szorty 3/4.
I tak:
- na prawdę wygodne.
- podobno Endura ma lekko zaniżoną numerację, ale chyba zależy od modelu, jak dla mnie była idealna (choć jak partzyłem model Humvee to rozmiar M był za mały, jak e-S-ka)
- szorty po części wykonane z Cordury
- materiał w miarę lekki, ale jednocześnie nie jest jak lycra - wsadzonych do kieszeni kluczy nie czuje się
- posiadają 4 kieszenie, 2 z przodu, 1 na telefon w połowie prawego uda i 1 z tyłu lewego uda
- długość nogawki (rozmiar M, przy moim wzroście 191) wypada lekko poniżej kolana
- mają rzepy na końcach nogawek, także można sobie zwęzić nogawkę - tylko nie wiem po co ponieważ najwygodniej jest z luźną nogawką
- są sprzedawane bez wewnętrznej wkładki choć mają zatrzaski na wkładkę - chyba lepiej dokupić
- posiadają po 3 otworki wentylacyjne z siatki na każdej z nogawek - fajny patent
- bardzo fajnie rozwiązanie jest zastosowane do zwężenia obwodu w pasie, na bokach elementy do ściśnięcia, ciężko to opisać, ale oceniam je 10/10
- jedynym mankamentem jest to, że gdyby ktoś chciał zwęzić nogawki przy pomocy rzepów to nadmiar materiału będzie ocierał mu o łydkę co jest dość nieprzyjemne (osobiście jeżdżę na rozluźnionych nogawkach i nie mam kłopotu)

Ogólnie 9/10
Cena katalogowa to 55 funtów, w sklepie za 259 zł a ja kupiłem za 215 zł (w jakiejś promocji :blink:)

Dołączona grafika

Użytkownik goncik edytował ten post 22 wrzesień 2009 - 22:04

Rowery

• admin

#2 razorjack

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 540 postów

Napisano 25 maj 2010 - 21:57

czy ktoś może porównać Burner 3/4 do Hummvee 3/4 ?

Burnery wyglądają (na fotkach) na 'wytrzymalsze' - mniej przewiewne, twardsze itp.

#3 razorjack

Maniak

• Użytkownik
  • Reputacja: 8
  • 540 postów

Napisano 26 maj 2010 - 11:54

Wyświetl postUżytkownik razorjack dnia 25 maj 2010 - 21:57 napisał

czy ktoś może porównać Burner 3/4 do Hummvee 3/4 ?

Burnery wyglądają (na fotkach) na 'wytrzymalsze' - mniej przewiewne, twardsze itp.
ok, widzę, mój błąd, Burnery są z Condury - czyli znacznie wytrzymalsze/mniej przewiewne, bardziej trzeba by je porównywać do singletracka.
ktoś porówna burnery do singletracka ?

#4 CentrumRowerowe

Amator

• Użytkownik
  • Reputacja: 6
  • 51 postów
  • Imię:Załoga

Napisano 29 czerwiec 2010 - 01:56

ja ze swojej strony mogę powiedzieć , że te spodnie to trochę jak połączenie właśnie singletracków , które według producenta są przeznaczone do xc , am z hummvee.

Czyli mamy solidne wykonanie (cordura), a krój bardziej freeride'owy , tak by zmieścić ochraniacze. Panele wentylacyjne , więcej kieszeni itp "bajery" przypominają spodnie hummvee , coś jakby hummvee ale bardziej na błotko.
CentrumRowerowe.pl
BikeManiak.pl